Hyppää pääsisältöön

Suosittu rapryhmä haastamassa FBI:n oikeuteen?

Kauhu-hip hopistaan tunnettu räppärikaksikko Insane Clown Posse on viemässä Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n oikeuteen.

Insane Clown Posse ja kasvomaalit

Jo 90-luvulla musiikkimaailman tietoisuuteen ampaissut rapduo on suuttunut FBI:lle eli Liittotutkimusvirastolle näiden National Gang Threat Assessment-raportin takia.

Yhdysvaltain jengi- & gängikuvioita luokittelevan selonteon mukaan yhtyeen Juggalos-nimellä kulkeva fanikunta on rikollisjärjestö. Raportissa "tuhoisa ja väkivaltainen" kannattajaklubi "uhka yleisen järjestyksen ylläpidolle".

Juggalos-tapaamisen yhteydessä muun muassa kasvomaaleistaan tunnetusta Insane Clown Possesta toinen, Shaggy 2 Dope julistikin seuraavasti:

- Kuulemme faneiltamme liikaa tarinoita harmista ja ongelmista, joita rikollisjärjestöluokitus on aiheuttanut. Se, että pidät jostain bändistä, ei tarkoita, että olet rikollinen!

Possen toinen puolikas Violent J oli samaa mieltä:

- Emme ole hyökkäämässä FBI:tä vastaan, mutta he ovat väärässä. Juggalos ei ole jengi ja se pitää oikaista.

Pumpun levymerkki Psychopathic Records on kuitenkin viemässä homman seuraavalle asteelle. Yhtiö on perustanut JuggalosFightBack.com-sivuston, jonka kautta se etsii vääryyttä kokeneitta 'juggaloita' äänitorviksi oikeusjuttua varten. Oikeusjuttua, jonka kautta fanipoppoon maine olisi tarkoitus palauttaa.

Lähteet: NME