Hyppää pääsisältöön

Nämä supertähdet kieltäytyivät olympialaisten päätösjuhlasta

Sunnuntaiyönä nähdyssä spektaakkelissa tähdet Spice Girlsistä Museen sammuttelivat Lontoon olympialaisten liekin. Moni huippuartisti myös kieltäytyi tilaisuudesta.

Sex Pistolsin Johnny Rotten sanoi olympialaisille 'ei'. // Kuva: EPA/ESTELA SILVA

Musiikkilehti NME:n nettisivut listaavat kunniasta kieltäytyneiden listalle David Bowien, Sex Pistolsin, The Rolling Stonesin ja Kate Bushin.

Danny Boylen ohjaamien päättöpippaloiden tuottaja Kim Gavinin mukaan kaikkia yllämainittuja supertähtiä ja -yhtyeitä lähestyttiin brittipop-teemaisen päätösjuhlan tiimoilta, mutta vastaus oli kielteinen.

Olympialaisten hautajaisissa viimeisenä esiintyneen legendaarisen The Who-yhtyeenkin esiintyminen oli Gavinin mukaan vaakalaudalla - bändi kieltäytyi kahdesti, ennen kuin tarttui Gavinin tarjoamaan saumaan.

Myös The Libertinesille tarjottiin esiintymisaikaa olympialaisten päättäjäisistä. Kellekään ei kuitenkaan tullut yllätyksenä yhtyeen kieltäytyminen - keulamies Pete Dohertyn harrastuksiin on viime aikoina kuulunut lähinnä vieroitusklinikoille listautuminen ja niiltä häipyily.

Lähteet: NME