Hyppää pääsisältöön

Suomalaiselokuva valittiin mukaan kansainvälisille elokuvajuhlille

Samuli Edelmannin tähdittämä Tie Pohjoiseen on valittu ainoana suomalaisena elokuvana mukaan tämänvuotisille Toronton elokuvajuhlille.

Samuli Edelmann YleX:n vieraana aiemmin vuonna 2012

Toronton elokuvajuhlia vietetään 6.-16.syyskuuta. Mika Kaurismäen ohjaama elokuva esitetään Contemporary World Cinema -sarjassa. Toronto kuuluu maailman tärkeimpien ja arvostetuimpien festivaalien joukkoon Berliinin ja Cannesin ohella.

Mika Kaurismäen elokuvia on aikaisemminkin esitetty Torontossa, viimeksi Haarautuvan rakkauden talo vuonna 2009 ja Kolme viisasta miestä vuonna 2008. Jo 1980-luvun lopussa Torontossa esiteltiin Mika Kaurismäen retrospektiivi ja vuonna 1998 LA Without a Map oli festivaalin avajaiselokuva.

Mika Kaurismäki ja elokuvan päätähdet Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann osallistuvat festivaaleille. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Peter Franzén, Mari Perankoski, Irina Björklund ja Elina Knihtilä.

Elokuva tulee ensi-iltaan Suomessa 24. elokuuta.