Hyppää pääsisältöön

Suomalaiselokuva valittiin mukaan kansainvälisille elokuvajuhlille

Samuli Edelmannin tähdittämä Tie Pohjoiseen on valittu ainoana suomalaisena elokuvana mukaan tämänvuotisille Toronton elokuvajuhlille.

Samuli Edelmann YleX:n vieraana aiemmin vuonna 2012

Toronton elokuvajuhlia vietetään 6.-16.syyskuuta. Mika Kaurismäen ohjaama elokuva esitetään Contemporary World Cinema -sarjassa. Toronto kuuluu maailman tärkeimpien ja arvostetuimpien festivaalien joukkoon Berliinin ja Cannesin ohella.

Mika Kaurismäen elokuvia on aikaisemminkin esitetty Torontossa, viimeksi Haarautuvan rakkauden talo vuonna 2009 ja Kolme viisasta miestä vuonna 2008. Jo 1980-luvun lopussa Torontossa esiteltiin Mika Kaurismäen retrospektiivi ja vuonna 1998 LA Without a Map oli festivaalin avajaiselokuva.

Mika Kaurismäki ja elokuvan päätähdet Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann osallistuvat festivaaleille. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Peter Franzén, Mari Perankoski, Irina Björklund ja Elina Knihtilä.

Elokuva tulee ensi-iltaan Suomessa 24. elokuuta.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.