Hyppää pääsisältöön

Sauli Niinistö ja luonnonkatastrofin jälkimainingit

Vuonna 2006 tehdyssä Punaisen langan haastattelussa Sauli Niinistö väistää kysymykset arvoistaan ja esikuvistaan, suree kulutusyhteiskunnan lieveilmiöitä, pohtii kansallista itsekkyyttä sekä nöyrtyy luonnonvoimien edessä.

Maarit Tastula haastatteli Niinistöä vuoden 2006 presidentinvaalien alla.

Ensimmäistä kertaa presidentiksi pyrkinyt Niinistö sai vastattavakseen punnittuja kysymyksiä mm. arvoistaan, esikuvistaan, tuloerojen syistä ja seurauksista, tasa-arvon toteutumisesta omassa elämässään, yritysmaailman etiikasta, lasten ja nuorten psyykeongelmista sekä vapaaehtoisesta hyvinvoinnin alentamisesta.

Tuoreeltaan tv-katselijoita kiinnosti haastattelussa eniten osio, missä Niinistö kertoi täpärästä selviytymisestään vuotta aiemmin sattuneessa Aasian tsunamissa. Suurelle yleisölle tiukkana talousmiehenä tutuksi tulleessa Niinistössä nähtiin nyt uudenlaista nöyryyttä ja lämpöä.

Samaa paluuta perusasioiden pariin oli kuultavissa hänen ohjeessaan siitä, miten elää hyvä elämä. "Että muistaisi oman elämänsä ja lähimmäisen elämän kohdalla pysähtyä ja sanoa vaan, että elämä on kaunis ja arvokas asia."

Edellisissä vaaleissa vuonna 1999 Niinistö kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta. Miksi, sen hän kertoi Timo Harakalle Musta laatikko -ohjelmassa. Syksyllä 2005 tehdyssä ohjelmassa puolestaan näimme, miten Niinistö lähti toimittaja Hilla Blombergin kanssa rullaluistelemaan.

Keskustele