Hyppää pääsisältöön

Sauli Niinistö ja luonnonkatastrofin jälkimainingit

Vuonna 2006 tehdyssä Punaisen langan haastattelussa Sauli Niinistö väistää kysymykset arvoistaan ja esikuvistaan, suree kulutusyhteiskunnan lieveilmiöitä, pohtii kansallista itsekkyyttä sekä nöyrtyy luonnonvoimien edessä.

Maarit Tastula haastatteli Niinistöä vuoden 2006 presidentinvaalien alla.

Ensimmäistä kertaa presidentiksi pyrkinyt Niinistö sai vastattavakseen punnittuja kysymyksiä mm. arvoistaan, esikuvistaan, tuloerojen syistä ja seurauksista, tasa-arvon toteutumisesta omassa elämässään, yritysmaailman etiikasta, lasten ja nuorten psyykeongelmista sekä vapaaehtoisesta hyvinvoinnin alentamisesta.

Tuoreeltaan tv-katselijoita kiinnosti haastattelussa eniten osio, missä Niinistö kertoi täpärästä selviytymisestään vuotta aiemmin sattuneessa Aasian tsunamissa. Suurelle yleisölle tiukkana talousmiehenä tutuksi tulleessa Niinistössä nähtiin nyt uudenlaista nöyryyttä ja lämpöä.

Samaa paluuta perusasioiden pariin oli kuultavissa hänen ohjeessaan siitä, miten elää hyvä elämä. "Että muistaisi oman elämänsä ja lähimmäisen elämän kohdalla pysähtyä ja sanoa vaan, että elämä on kaunis ja arvokas asia."

Edellisissä vaaleissa vuonna 1999 Niinistö kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta. Miksi, sen hän kertoi Timo Harakalle Musta laatikko -ohjelmassa. Syksyllä 2005 tehdyssä ohjelmassa puolestaan näimme, miten Niinistö lähti toimittaja Hilla Blombergin kanssa rullaluistelemaan.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto