Hyppää pääsisältöön

Suomalainen keittokirja herättää hilpeyttä: Kahvinkeittimellä gourmet-tasoista ruokaa!

Pian julkaistavan You did what?! -kirjan mukaan muun muassa kampasimpukat, karitsan ulkofilee ja lohitartar valmistuvat kahvinkeittimellä.

You did what?! -pressikuva // Kuva: You did what -tiimi

Idea valmistaa fine dining -tasoista ruokaa kahvinkeittimellä muhi suomalaisen valokuvaaja Antti Karppisen mietintämyssyssä rapiat kymmenen vuotta.

- Luin Sopan sinulle keitin -nimisen teoksen, jossa päähenkilö valmisti matalan tason pöperöitä kahvinkeittimellään. Siitä heräsi ajatus, että miksei samalla tekniikalla voisi tehdä myös gourmet-ruokaa, Karppinen selvittää YleX:lle.

Miehen kokkikaveri Aki Hiltunen ei pureksimatta lähtenyt erikoiseen soppaan mukaan.

- Aki vastasi, että eihän tässä ole mitään järkeä ja piti hommaa tietysti ihan hulluna. Hän oli kuitenkin pähkäillyt asiaa ja kun soitin parin päivän päästä uudelleen, hän halusikin ehdottomasti mukaan.

Vaikka kahvinkeittimellä saakin Karppisen mukaan aikaiseksi hyvänmakuista ruokaa, kirjaa ei kannata ottaa liian vakavasti.

- Toivon, että kirja herättää hilpeyttä ja hyvää fiilistä. Ruoanlaittoa ei pitäisi ottaa liian vakavasti. Parhainta kirjan teossa olivat epäonnistumiset ja niiden päälle nauraminen. Saatiin omilla mokillamme kuitenkin ainoastaan kaksi kahvinkeitintä lähes käyttökelvottomiksi, mies naurahtaa.

Karppisen mukaan kahvinkeitintä voi kokkailun jälkeen käyttää vielä alkuperäiseen tarkoitukseensa.

- Joissakin annoksissa on esimerkiksi ollut suodatinpussissa valkosipulia. Silloin saattaa kahvi maistua vähän valkosipulilta. Mutta ollaan pesty laite heti käytön jälkeen ja se on edelleen mulla kahvinkeittimenä kotona, projektin päähämmentäjä vakuuttaa.

Tutustu You did what?! -teokseen täällä.

Lähteet: YleX