Hyppää pääsisältöön

Yksinäisen saaren erakkosisarukset

Armas ja Rauha Ukkonen ovat erakkosisaruksia, jotka asuvat täysin omavaraisesti luonnontilaisella saarella. Kirkonkylään on kuuden kilometrin venematka ja ympärillä pelkkää niittyä ja metsikköä.

Ukkosten erakkosisarukset jatkavat suvun perintönä yksinäisellä saarella pidettyä karjatilaa. Karja tuo elannon Rauhalle ja Armakselle. Se on myös henkireikä pitkinä, kylminä talvina, jolloin voi mennä useita viikkoja, kun saarelta ei pääse maihin.

Karja lannoittaa rehevän niityn, jota kesän loppukuukausina niitetään eläimille syötäväksi. Omia elukoitaan sisarukset eivät raaski syödä, vaan syksyisin lehmät kuljetetaan maihin, ja samalla reissulla tuodaan uusi vasikka saareen. Matka ei ole täysin vaaraton. Vaikka elämä saarella on yksinäistä, ei Rauha ole koskaan kaivannut maailmalle, tai edes lähelle Joutsaan.

Kommentit