Hyppää pääsisältöön

No missä se iPad-sovellus viipyy?

Areenan iPad-sovellusta on odoteltu jo pitkään. Pahoittelut asian venymisestä. Lähes valmis sovellus törmäsi yllättäviin ongelmiin kesän aikana: Apple vaatii iPadin videosovelluksille normaalien laatujen lisäksi myös hyvin matalalaatuista videoversiota. Tämän tuottaminen Applen vaatimuksia vastaavaksi on ollut yllättävän hankalaa, mutta asiassa on onneksi päästy eteenpäin. Uskon, että saamme iPad-sovelluksen valmiiksi pian. Täsmällistä päivämäärää on kuitenkin vaikea antaa. Applen sovelluskaupasta löytyvä iPhone-sovellus toimii kuitenkin iPadillakin, joten sitä kannattaa käyttää siihen asti, että tablettisovellus saadaan tarjolle. Android-laitteille Areena-sovellus on julkaistu jo aiemmin ja useimpia mobiililaitteita palvelee mobiiliselaimille räätälöity mobiili-Areena.

Areenan tekstityksistä on myös tullut jonkin verran häiriöilmoituksia. Kesän aikana joissakin ohjelmissa tekstityksen ajastus oli väärin, mutta ongelmatapausten määrä on nyt saatu selvästi pienemmäksi. Mobiilisovellusten puolella tekstitysongelmia on edelleen; näiden ongelmien syy on eri kuin emo-Areenassa, mutta tätäkin ongelmaa selvitellään.

Kaikista ongelmista kannattaa lähettää palautetta toimitukseen. Kaikki palautteenantokeinot löytyvät Areenan ohjesivulta, mutta varmin tapa on edelleen sähköpostiosoite areena.info@yle.fi. Ohjesivujen vinkkejä kannattaa käydä katsomassa myös, mikäli esimerkiksi Areena-videot eivät tunnu toimivan.

Kommentit
 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Tervetuloa Dokkarifestivaalille!

  Dokkarifanien oma festivaali Areenassa.

  Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating, ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child, Veeran Maaginen Elämä.

 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.