Hyppää pääsisältöön

Miss Eurooppa -ehdokkaille esiteltiin painokoneita ja Urpo Lahtisen uima-allas

Vuoden 1978 Miss Eurooppa -kisat järjestettiin Suomessa Finnlinesin ja Hymy-lehden yhteistyönä. Kisoja seurasi lukuisat vierailut eri puolilla maata. Yksi kohteista oli Hymy-lehden päätoimittajan Urpo Lahtisen hulppea kotitalo Tampereella.

Riitta Väisänen kruunasi Itävallan Eva Maria Düringerin miss Euroopaksi Finnjet-laivalla.

Kruunajaisten jälkeen kisakaunottaria kierrätettiin ympäri Suomea. Ensimmäinen etappi oli Turussa Sanomien toimitalossa, jossa misseille esiteltiin uusinta painotekniikkaa ja toimitustyön saloja.

Turusta matka suuntasi kohti Jyväskylää ja hotelli Rantasipiä, jossa missit tanssittivat hotellivieraita ja jakoivat onnekkaimmille nimikirjoituksella varustettuja ruokaliinoja.

Matka huipentui vierailuun Hymy-lehden päätoimittajan Urpo Lahtisen luo, joka otti missit vastaan näyttävässä kodissaan Tampereella.

Kun missit olivat selvinneet lumisesta pihasta korkokengissä liukastellen, oli luvassa drinkit Urpo Lahtisen uima-altaan äärellä. Paikalla oli runsaasti kutsuvieraita liike-elämän ja hallinnon puolelta sekä julkisuuden henkilöitä. Muusikko Tapani Perttu lauloi misseille serenadin ja Lahtinen jakoi kaikille korut kotiin viemiseksi.

Teksti: Heidi Sommar