Hyppää pääsisältöön

Musisoivat diskettiasemat ja ivallisin pelinauru - viikkoni YouTubessa

Perjantai! Viikon parhaasta päivästä ei liene epäselvyyttä. Toki perjantaissakin on omat ongelmansa. Tiedättehän ne perjantain työpäivän viimeiset tunnit, kun vain teeskentelee työntekoa ja odottaa, että kello tulisi pykälään ja viikonloppu alkaisi.

Rele haluaa tuoda helpotusta näiden viimeisten tuntien tuhoamiseksi – siis julkista palvelua parhaimmillaan. Tarkoituksena on tästä eteenpäin julkaista (lähes) joka perjantai enemmän tai vähemmän kiinnostava lista siitä, mitä on viikon aikana tullut katsottua YouTubesta. Täydellistä ajantappoa. Ja jotta kyseessä ei olisi vain typerien videoiden summittaista listausta, niin toki aion lyhyesti pohjustaa näitä tarkasti valikoimiani tekeleitä.

Videoiden aihealueet saattavat vaihdella maan ja taivaan väliltä, mutta lähtökohtaisesti kuitenkin liikutaan Releen teemoissa, eli teknologia, pelit ja tiede ovat hyvin edustettuina sekä tietysti kaikki mahdollinen häröily, koska se toimii perjantaisin. Jotta videopajatso olisi mahdollisimman vuorovaikutteinen ja palvelisi kaikkia, toivon, että suosittelette kommenttiosioon lisää katsomisen arvoisia pätkiä – ne voivat olla myös wanhoja ­– kunhan viihdyttävyys on kohdillaan.

Video 1:

Internet jaksaa aina yllättää. Tämä video on siitä oiva esimerkki. Mistä ihmeestä joku on saanut idean siihen, että tietokoneen diskettiasemilla voi soittaa musiikkia? Se on kuitenkin mahdollista ja vielä varsin hyvin.

Video 2:

Räiskintäpeleissä on nykypäivänä aina pakko olla jonkin sortin juoni. Toista oli ennen. Esimerkiksi klassikkopeli Doomissa riitti verikekkereiden taustatarinaksi se, että helvetti oli päässyt valloilleen. Mutta entä jos Doom tehtäisiin tämän päivän räiskintäpelistandardien mukaan? Silloin se olisi tällainen:

Video 3:

Räiskintäpeliteema jatkukoon. Uusi Counter-Strike nimittäin julkaistiin tällä viikolla ja siihen on tehty varsin tyylikäs ja elokuvallinen traileri, josta tietty tehtiin myös pätevä making of –versio. Tällaisia soisi nähdä useammistakin peleistä.

Video 4:

Koska listasta tuli hyvin videopelipainotteinen, niin on luonteva päättää se kenties pelihistorian vahingoniloisimpaan nauruun.  Kun katselen tätä videota, niin saan joka kerta suurta nautintoa siinä vaiheessa, kun koiralle käy huonosti.