Hyppää pääsisältöön

Nyt mittelöidään Rockfutiksen mestaruudesta: Tosissaan, muttei vakavissaan

Vuodesta 1987 asti vuosittain järjestetty kilpailu käydään tänä viikonloppuna Rovaniemellä. Pelaajia paikan päällä on arviolta 700.

Rockfutis SM-voittaja FC Rio Grande Helsingissä vuonna 2010 // Kuva: Facebook

YleX tavoitti viime vuoden mestarijoukkueen FC Tavastian omistajan Juhani Merimaan ottelun tiimellyksessä. Merimaa on ollut kisoissa mukana perustamisvuodesta 1987 asti.

- Pelasin hetken tässä matsissa, mutta enää en tässä iässä ole joukkueelle pelaajana suuri etu, mies naurahtaa.

Niin ikään paikan päällä on myös AXR-joukkueesa pelaava YleX:n ohjelmapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.

- Ensimmäisen kerran olin mukana viime vuonna Kotkassa. Todella hyvin järjestetty tapahtuma, mutta aika vähän täällä on poppareita. Kalle Aholan ja Uniklubin Jussin bongasin, mutta isoja staroja voisi olla vähän enemmänkin, Kataja-Rahko arvioi.

Molemmat miehet ottavat Rockfutiksen tosissaan.

- Joku vois sanoo, että on elämässä tärkeämpiä asioita, mutta ei mulle nyt tällä hetkellä tule mieleen mitään tärkeämpää. Jalkapallosta nauttii enemmän, kun sen sen ottaa tosissaan Merimaa pohtii.

- Täällä pelataan tosissaan, muttei vakavissaan. Ei pidä hampaat irvessä olla. Monilla on takana festarikesä ja klubikiertueet, jonka jälkeen täällä voidaan porukalla pitää hauskaa ja vähän kisailla samalla, Kataja-Rahko summaa.

Rockfutiksen SM-kisat alkoivat tänään ja jatkuvat huomiseen. Turnausareenana toimivat Mäntyvaaran raviradan kentät, missä pelataan niin liigan, divarin kuin mimmienkin matsit.