Hyppää pääsisältöön

Onnela

 

Onko teidän työpaikallanne kahvihuone? Tai taukotila, jossa olisi pöytä? Tai ehkä kokoushuoneessa on pöytä; ehkä pitkäkin pöytä.

Tai, vielä parempi! Ehkä jossain on miltei käyttämätön varastohuone - jossa käydään ehkä 1-2 kertaa vuodessa, ja siellä on iso pöytä!

Sitten jos ostaa halpaa, tummaa sekunda- tai jäännöspalakangasta monta metriä, ja laittaa sen pöydän yli, niin että liepeet joka sivulta ottaa maahan asti, ja laittaa mappeja tai jätepaperilla täytettyjä pahvilaatikoita liepeiden alle, ja tekee eniten ”piilossa” olevalle sivulle pari pitkää pystyviiltoa oveksi, niin saa kelvollisen majan työpaikalle.

Majan lattiaksi voi ostaa halpakaupasta huonoja vaahtomuovisia retkimattoja lattiaksi, himmeä paristolyhty toimii valona, ja pyyhkeeseen kääritystä jätepaperitukusta saa semikelvollisen tyynyn, ellei osta puhallettavaa retkityynyä.

Styroksinen kylmälaukku korvaa pitkälti jääkaapin, kun sinne laittaa puolitusinaa kylmäkallea, niin että broilerinkoivet ja valkoviini, tai bratwurstit, perunasalaatti ja olut tai alkoholiton olut, tai kivennäisvesi pysyvät kylmänä.

Erittäin hyvää juomaa saa myös sekoittamalla Schweppesin Russchian (sic!) -”karvas”limonadia, soodavettä ja inkivääriolutta (Ginger Alea) sopivassa suhteessa. Voi myös kokeilla haluamassaan suhteessa yhdistelmää Russchian & Mountain Dew. Hiukan sitruunamehua sekaan, jos siltä tuntuu, ja jos on liian imelää (kuten jotkut kosulentit ovat) niin hiilihapotettua vettä (se on kait just sitä soodavettä) laimennukseksi sitten, q.v.

Majassa ei voi soittaa rumpuja koska se on työpaikalla, mutta jos varastohuone on vähän syrjemmällä, niin voisi ehkä kokeilla viedä sinne sähkörummut ja soittaa niitä. Tai sitten voi viedä patteritoimisen syntikan jossa on rumpumoodi, ja voi kuulokkeilla soitella sitä.

Jos majaan vie kaasunaamarin ja maastopukuasun, ja ostaa vihreän taskulampun jossa on maastokuviokuviointi ja varaa majaan pullotettua vettä, sikanautaa, hernekeittoa, Mexicana- ja kanamakaronipussikeittoa ja hakee divarista vanhoja Life-kuvalehtiä kuuban kriisin ajalta, voi kuvitella olevansa maanalaisessa bunkkerissa, joka on maan alla. Vaikutelmaa tehostaa, jos saa jostain 40-50 cm alumiinista ilmanvaihtoputkea ja laittaa sen sisälle tuulettimen ja putken päähän suojaverkon, niin tulee tunne että on maan alla ja koneellisen ilmanvaihdon piirissä.

Toisaalta, jos laittaa majan hyvin tummasta kankaasta ja sisälle punaisen lampun, ja hankkii vanhoja fosforiviisarisia mittareita, ja ”lataa” niiden fosforin uv-lampulle, niin että mittarit hehkuvat kirkkaan vihreinä punahämärässä, ja soittaa iPodista kaikuluotaimen ääntä, ja nauhoittaa omaa ölinäänsä ja hidastaa sen, niin että se kuulostaa valaiden ”laululta”, niin voi kuvitella olevansa sukellusveneessä matkalla salaisiin tehtäviin.

Jos tekee niitä hyviä juomasekoituksia joista äsken kerroin, niin majassa tulee juoduksi aika paljon. Siksi kannattaa ostaa terveysalan kaupasta (jossa itse asiassa myydään sairausalan tarvikkeita - irvokasta!) potta, sorsa tms, niin ettei turhaan joudu juoksemaan vessassa, vaan tunnelma säilyy, eikä leikki keskeydy jonninjoutavan takia.

Majassa mene myös namia aika paljon, mutta siitä tulee yllättävän äkkiä ällö olo. Siksi kannattaa varata kylmälaukkuun suolamakkaraa ja vaikka aladoobia. Ei pidä unohtaa sinappia - aladobi suorastaan huutaa sitä, varsinkin kun sitä syö suolanhimoonsa, ylinamitettuna.

Jos majasta tekee kovin tiiviin (mitä ei kannata tehdä, jos saa helposti ilmavaivoja bratwurstista ja xylitol-nameista) niin on syytä hankkia hiilidioksidihälytin.

Ihminen ei suljetussa tilassa kuole niin nopeasti hapenpuutteeseen kuin liikaan hiilidioksidiin, jota tiiviiseen majaan kertyy.

Koska majan lattiana on vaahtomuovipatjia, ja ilma ei kierrä paljon, majassa tulee nopeasti kuuma. Siksi kannattaa varata uimahousut/bikinit, jotta on miellyttävämpi olla.

Mikään ei estä laittamasta aurinkolamppua ruskettamaan itseä. Majan sisäseinään hakaneulalla kiinnitetty atollimaisema lisää tunnelmaa. Sitä auttaa myös tuuletin, joka tekee pienen tuulenvirin, ja iPodista soitettu merenkäynti. Jos vielä laittaa nahkaansa hiukan kookospohjaista käsivoidetta, niin voi aistia palmujen tuoksun.

Mikäli pöydässä on riittävästi vankkuutta, korkeutta ja pituutta, majaan voi myös virittää riippukeinun. Se toimii sukellusveneen ”koijana”, atollisaaren hammokkina ja siinä nukkuminen saa esim avaruusasemaleikin tuntumaan palon todenmukaisemmalta. (Silloin majan sisäseinään kiinnitetään tietenkin kuva kaukana siintävästä maapallosta ja soitetaan iPodista pentatonista, kaiutettua ”avaruusmusaa” ja venäläisten kosmonauttien molotusta ja netistä ladattua epämääräistä radiopuhelinliikennettä.

Majahuonen saa rauhoitetuksi vuorailemalla sinne johtavan oven läpinäkyvällä muovilla johon printtaa kyltin Asbestityömaa - pääsy kielletty.

Kannattaa myös varata sekalaisia vanhoja sarjakuva- ja aikakauslehtiä divarista, ja nauhoittaa netistä iPodille sateen ropinaa. Juuri oikea paikka lehtien lueskeluun riippumatossa makaillen, instant-lattea siemaillen, sateen rovistessa, on Onnela!

Kuunnellen sama:

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Ajatuksilla iloa elämään

  Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

  Ajatuksista on paljo harmia elämässä! Monesti ne tuo harmia pääähän. Ja joillekin vatsaan, esmes närästäen häntä sisältä. Mutta voi joskus olla iloakin niistä.

 • Energiatilanne kulissien takana

  Kierrätys-opettavainen kansalaiskertomus Kajolta.

  ..Valitettavasti huippukoulutetullekin ammattilaiselle, jonka vuotuinen työaika on kaksi minuuttia, palkkatulon auvo jää onnettoman pieneksi, lomarahoineenkin...

 • Luurailijat

  Omat haasteensa on siinä, jos puolet on näkymättömiä.

  Ken kurja olisi sattunut muutoshetkellä olemaan kelteisillään, hän joutuisi pysyttelemään ilkialastonna, jos mieli pysyä muiden huomaamattomissa..

 • Yhtenä hetkenä vain

  Yksinäisyys was here.

  Hiukan oli kepakko lyhyt tökkimiseen ja tutkimiseen, mutta kuivuuttaan kalahteli kivasti, kun sen sivulla kepitteli ison kiven kylkeen.

 • Kopioelämää

  Monenlaista saisi aikaan vaikka jo 150 miljardilla.

  "Ilomantsilaisbaarista poistuvien humalikkaiden ad hoc kännirallatuksistakin jouduttaisiin maksamaan tekijänoikeusmaksu"

 • Koulun hiihtopäivä (!!)

  Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

  Pieni hiihtäjäparka uursi latua niin syvällä monimetrisessä hangessa, ettei sieltä hanki-urasta illalla hiihtäessään nähnyt kuin noin 2° kapean viirun tähtitaivasta, jos pipo silmillä edes jaksoi yrittää katsoa lumisesta ”ojastaan” ylös kuin Oscar Wilde.

 • Pieniä lämmön pilkahduksia

  Itsen varhaiskasvattumismuistelua, vaatimattomin annein.

  Koska noihin aikoihin ei ollut tietokoneita, nettiä, eikä paljon mitään muutakaan (paitsi verot, sairausvakuutustoimisto, invaliidien kioski, perunannosto, kuolema ja poliisi), piti lapsena keksiä jotakin tekemistä, että olisi ollut jotakin tekemistä.