Hyppää pääsisältöön

NRJ myöntää: Tiesimme ettei Kristal ole oikea artisti

Tällä viikolla kohun herättänyt tulokasartisti Kristal paljastui Saunalahden mainosmalliksi.

Kristal

Hän ei ole siis platinaa myynyt, kymmenien tuhansien ihmisten fanittama tähden alku, vaan Teatterikorkeakoulussa opiskellut, noin 26-vuotias näyttelijä, jonka Saunalahti palkkasi kampanjaansa varten.

Radiokanava NRJ otti Kristalin aamuvieraakseen 14. elokuuta.

- Mä oon poptähti ja multa on just tullut sinkku Rahaa palaa, Kristal sanoo suorassa radiolähetyksessä.

NRJ:n ohjelmajohtaja Jani Jääskeläinen myöntää YleX:lle, että he tiesivät jo ennen haastattelua, ettei Kristal ole oikea artisti.

- Käytännössä kyse oli meidän yhteistyökumppanin eli Saunalahden tällaisesta kampanjasta, johon me sitten lähdettiin mukaan ja heidän kauttaan, kun istuttiin palavereissa ja muuta niin käytiin vähän läpi kuvioita. Haluttiin lähteä tällaiseen juttuun mukaan, jota he halus lähteä toteuttaa eli heidän kauttaan siis saatiin tämä kyseinen hahmo meille haastatteluun, Jääskeläinen perustelee.

NRJ ei halunnut paljastaa kuulijoilleen, ettei kyseessä ole aito artisti, vaan haastattelu oli mainos.

- Se oli vähän niin kuin tän jutun idea eli jos me oltais lähdetty kertomaan, että mikä juttu tää on, niin se homma olis mennyt ihan reisille. Käytännössä meidän oli pakko leikkiä niin sanotusti mukana, jotta tää kampanja saatiin toteutettua, Jääskeläinen selittää.

Ohjelmajohtaja ei ole huolissaan kanavan uskottavuudesta kohun jälkeen.

- No onhan tässä nyt asioita monenlaisia muitakin. Mä voisin vaikka kymmenen eri keissiä kaivaa esille, jossa on tavallaan viety kuulija ihan muille harhateille. Me ollaan NRJ ja me ollaan kuitenkin tämmöinen niin sanottu viihdemedia ja meidän tehtävä on viihdyttää yleisöä ja toteuttaa erilaisia ideoita ja vähän hullujakin ratkaisuja, Jääskeläinen sanoo.

- Kannattaa muistaa sellainen asia, että jos meillä on kanavalla aamuohjelma, joka tekee biisejä muun muassa kakkaamisesta, niin totta kai sitä voi myös suhteuttaa. Ihan kaikkee ei välttämättä kannata ihan täytetä totuutena ottaa, mies jatkaa.

Oikaisua NRJ ei ole edes harkinnut.

- Musta vähän tuntuu, että ihmiset tässä vaiheessa tietää, mistä tässä on kysymys. Ei tässä varmaan sen kummempaa oikaisua tarvii tehdä. Jos joku sitä ehdottomasti vaatii, niin kyllä me sellainen voidaan tehdä, mutta ei me olla sellaista ajateltu, Jääskeläinen päättää.

Journalistin ohjeessa sanotaan, että ilmoitusten ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä. Piilomainonta on torjuttava.

Lähteet: YleX