Hyppää pääsisältöön

Suomalaista musiikkihistoriaa – Teemu Brunila tekijänä Yhdysvaltain listaykkösellä

Teemu Brunilan osittain tekemä kappale on mukana levyllä, joka nousi Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen.

The Crash (Teemu Brunila vasemmalla)

R&B -artisti Trey Songzin uusin levy Chapter V on myynyt levyjä niin paljon, että se nousee seuraavaksi Yhdysvaltojen Billboard Top 200 -listan ykköseksi. Levyllä on Never Again -niminen kappale, jonka on osin säveltänyt ja sanoittanut suomalainen musiikintekijä Teemu Brunila. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen tekemä musiikki on päässyt Billboard-listan kärkeen. Brunilan lisäksi kappaleen tekijöiksi on merkitty Tremaine Neverson (Trey Songz), Matt Prime, J. Hart ja Curtis Mayfield.

Brunila on luonut uraa biisintekijänä siitä lähtien kun The Crash -yhtye lopetti vuonna 2009. Brunilan kappaleita on jo nyt julkaistu ulkomailla muun muassa laulajatar Pixie Lottin albumilla.

Lähteet: Tiedote