Hyppää pääsisältöön

The Darkness: Todistimme coveroimalla Radioheadia, ettemme vihaa heitä

Suomessa kaksi keikkaa Lady Gagan lämppärinä soittanut The Darkness teki Radioheadin Street Spiritistä omannäköisen versionsa tuoreelle Hot Cakes -levylleen. YleX tapasi yhtyeen laulajan Helsingissä ja kyseli coveroinnin taustoja.

The Darkness // Kuva: facebook.com/thedarknessofficial

Hivenen hevimmän version Radioheadin vuonna 1995 ilmestyneestä, alternative-piireissä jo klassikoksi muodostuneesta Street Spiritistä tehneen The Darknessin Justin Hawkinsilla oli oma syynsä coverointiin.

- Monilla oli jostain syystä sellainen käsitys, että vihaisimme Radioheadia. Tällä coverilla todistimme, ettemme todellakaan vihaa heitä, Hawkins perustelee.

The Darknessilla ei ollut Hawkinsin mukaan vaikeuksia saada oikeuksia tehdä kappaleesta oman versionsa.

- Emme vaivautuneet edes kysymään siihen lupaa. Monet ovat coveroineet meitä, eikä sillä ole mitään väliä tykätäänkö me niistä versioista vai emme. Olikohan se Jimmy Page, joka sanoi, että ainoa tapa estää cover-versiot omista biiseistä, on lopettaa tyystin laulujen kirjoittaminen. Edes huonojen biisien kirjoittaminen ei estä sitä. Usko pois, olen yrittänyt sitä, Hawkins naureskelee.

Katso alla olevasta videosta, miten Hawkins vastaa väitteisiin, joiden mukaan tämä veti kokaiinia lavalla vuonna 2006 ja mitä mieltä hän on Lady Gagasta.