Hyppää pääsisältöön

Kaukaloväkivalta: "Lapsiperheet pakenevat katsomoista"

Asiantuntija hämmästyi Jokerit-HIFK-ottelun väkivaltaisuudesta.

Leijonat jäällä, Ville Peltonen // Kuva: YLE Kuvapalvelu

Kaukaloväkivalta on puhuttanut viime päivinä. Poliisi epäilee Jokerien Semir Ben-Amoria pahoinpitelystä viime lauantain tapahtumien vuoksi.

Jokerit ja HIFK kohtasivat lauantaina European Trophy -ottelussa. Ben-Amor kävi kiinni HIFK:n Ville Peltoseen ottelun avauserän alkupuoliskolla ja löi häntä, kun tämä makasi jäässä. Yhteensä lauantain ottelussa jaettiin lähes 300 jäähyminuuttia.

Miksi ottelu oli tuollaista iskujen vaihtoa?

Annetaan asiantuntijan selittää.

- Nyrkkisankarit pistettiin jäälle perjantain ottelun vuoksi. En ole koskaan nähnyt, että olisi menty näin pitkälle. Tämä on väkivallan kierre. Ensimmäistä kertaa näin tuollaista raakaa, silmitöntä väkivaltaa, kuvailee Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen.

Niin, perjantain European Trophy -ottelu. Siinä esimerkiksi Jokerien Jarkko Ruutu ajoi HIFK:n Iiro Pakarisen laitaan niin rajusti, että joutui ulosajetuksi.

Seppäsen mielestä suomalaisella jääkiekolla ei ole varaa tuollaiseen sekoiluun.

- Tällä meiningillä lapsiperheet jäävät pois SM-liigan otteluista. Liiga olisi silloin ongelmissa, koska tähtipelaajia ei ole muutenkaan riittävästi. Eikä syksyn keskellä viikkoa pelattavissa otteluissa käy muutenkaan yleisöä, hän sanoo.

Seppänen kehuu Jokerien toimitusjohtajan Jarmo Kekäläisen toimintaa esimerkilliseksi. Maanantaina Jokerit julkaisi tiedotteen, jossa seura pahoitteli lauantain tapahtumia ja luonnehti niitä ylilyönniksi.

- Onneksi Kekäläinen pyysi anteeksi omalla naamallaan. Siinä pitäisi lätkäporukoissa ottaa lakki kouraan ja katsoa, kuinka hän toimii. Hän myöntää virheen ja astuu esiin.

Mutta miksi kaukalossa pitää tapella tuolla tavalla?

- Jääkiekolla on ongelma, kun tulee tuollaisia tilanteita, joissa Peltosen kaltaista jääkiekkoikonia hakataan jäässä. Ei se kuulu lajiin. Se ei ole tuomareiden asia, se on virkavallan asia, Seppänen selittää.

Hän kuitenkin uskoo, että HIFK ja Jokerit pelaavat maltillisemmin ensi viikon torstaina, kun SM-liigakausi pyörähtää käyntiin.

- Peltonen sanoo kopissa muille, että tämä loppuu tähän. HIFK on sillä hoidettu. Jokereissa Kekäläinen on ottanut vastuun.