Hyppää pääsisältöön

Kotiteollisuudelta ja Viikatteelta stand up -viihdettä

Kotiteollisuus ja Viikate julkaisevat 30. marraskuuta yhteisen Adventti-joulusinglen sekä tekevät joulukuun alussa spektaakkelinomaisen Joulupipari 2012 -kiertueen, joka yhdistelee stand up -viihdettä ja rokkia.

Kotiteollisuus Ilosaarirockissa 2011 // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Yhteensä yli kolmekymmentä vuotta Suomea kiertänyt kaksikko on päättänyt tänä vuonna yhdistää lahjalistansa ja laskea maan päälle pikkujouluhelvetin, josta jälkipolvet haluavat vain vaieta.

Adventti-kappaleen tekijä Kaarle Viikate valottaa teoksen syntyhistoriaa näin.

- Adventti ilmestyi kuten parhaat lahjaideat, puolivahingossa ja vähällä valaistuksella. Tekstissä halusin välttää perinteisiä joulun viettotapoja kuten perheiden hankeen ajamista ja keskittää huomion yhdessä olemisen tärkeyteen ja pienistä asioista nauttimiseen.

Adventti-singlen b-puolena kuullaan Juice Leskisen kappale Itäisen maan viisaat miehet. Single julkaistaan cd- ja 7" -formaateissa sekä digitaalisesti.

Joulupipari 2012 -kiertue yhdistää letkeää joulumusisointia sekä stand up -viihdettä. Kotiteollisuuden ja Viikatteen lisäksi kiertueella ovat mukana Suomen kovaan stand up -ytimeen kuuluvat Niko Kivelä sekä illan seremoniamestarina toimiva Zaani.

Jouni Hynynen kertoo aiheesta seuraavaa.

- No, stand upiksi olisi periaatteessa riittänyt jo Kotiteollisuuden sekä Viikatteen keikat, mutta jotain tekemistä noille oikeille koomikoillekin piti säälistä järjestää. Niillä kun tunnetusti ei pikkujouluaikaan hirveästi hommia ole. Näin saadaan mukaan myös lievää karnevaalihenkeä, oikeaa urheilujuhlan tuntua. Vai olisiko syytä puhua helvetistä, en tiedä. Sen kertoo meille aika.

Joulupipari 2012 -kiertue:

5.12. Hämeenlinna, Sirkus

6.12. Lahti, Finlandia-klubi

7.12. Helsinki, The Circus

8.12. Jyväskylä, Lutakko

Liput tapahtumiin tulevat myyntiin tänään keikkapaikkojen sivuille.

Lähteet: Johanna Kustannus

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.