Hyppää pääsisältöön

Pekka Kulmala päätyi Sing Singin kautta talkkariksi Manhattanille

Pekka Kulmala toimi 90-luvun lopulla talonmiehenä Manhattanin West Sidellä. Reteen tamperelaismiehen sitkeä luonne sopii loistavasti "vestiläiselle supille", sillä elämä New Yorkissa on kuuluisan kovaa.

Pekka Kulmala vaihtoi nimensä Peter Kulmalaksi, koska amerikkalaiset lausuivat hänen nimensä aina "packer", joka viittaa kiveksiin. Muutenkin Kulmala on omien sanojensa mukaan muuttunut kovin amerikkalaiseksi, ja sen kuulee hänen puhetyylistään. Mies puhuu mainiota finglishiä, eli sekoittaa sujuvasti suomen ja englannin kielen sanoja puheessaan.

Vaikka Amerikka on jo Kulmalan selkäytimessä, ei elämä rapakon takana ole ollut helppoa. Ensin vaimo jäi kiinni rysän päältä, seuraavaksi mies jäi huumekoukkuun ja joutui lopulta muutaman mutkan kautta Sing Singiin, New Yorkin kuuluisaan vankilaan.

Reilu vuoden lusimisen jälkeen Kulmala sai töitä talonmiehenä Manhattanin West Sideltä, sillä talojen omistajan mukaan huonokuntoiset talot tarvitsivat juuri Kulmalan kaltaista talkkaria. Siitä lähtien Kulmala on ollut "vestin puolella supina", niin kuin hän itse asian ilmaisee.

Teksti: Sonja Fogelholm

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto