Hyppää pääsisältöön

Poprokkari Kaisa Vala: UMK:ssa sai leikkiä diivaa!

Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailussa finaaliin yltänyt Kaisa Vala käväisi lauantaina YleX Viikonlopun vieraana ja kertoi, miksi UMK:n kannattaa hakea.

Kaisa Vala // Kuva: Kaisa Vala/Yle

Poprokkari Kaisa Vala ei kiellä, etteikö Euroviisuihin Suomen edustajan seulovasta Uuden Musiikin Kilpailusta olisi ollut hyötyä omalle uralle - vaikka voitto jäikin nappaamatta.

- UMK oli lottovoitto. Varsinkin, kun tullaan indiepiireistä, niin on keikat, haastattelut ja muut sujuneet helpommin. Se on taikaa, kun on naama televisiossa niin kaikki onnistuu, Vala kertoi YleX Viikonlopussa.

Rockmimmin yhtyeen debyyttialbumi International Shamanin julkkarikeikka koittaa 23. marraskuuta Helsingissä, mutta Valalla on silti aikaa fiilistellä seuraavaa Uuden Musiikin Kilpailua: UMK 2013:ta. Ensi vuoden kisan mainokset toivat mieleen hyvät muistot tältä vuodelta. Erityisesti suorat lähetykset jäivät Valan mieleen:

- Niissä on jotain aitoa show-elämän henkeä ja taikaa. Sai leikkiä diivaa! Vaikka ei kyllä voinut muille diivailla, kun pitää tehdä yhteistyötä, Vala muisteli klubikeikkoja ja Helsingin Jäähallin finaalia.

Uudelleen kilpailuun osallistumista Vala ei sulje kokonaan pois. Rokkari kertoikin oman ohjenuoransa - ja antoi samalla vinkin jokaiselle kisaan halajavalle:

- Kannattaa osallistua jos on hyvä biisi, mennä biisin ehdoilla. Väkisin en menisi omaa nenääni esittelemään!

Lähteet: YleX Viikonloppu