Hyppää pääsisältöön

Suomen vientitoivon "party-indie" toimii kuin jäänmurtaja

YleX:n Viikon albumina soi Satellite Storiesin Phrases to Break the Ice.

satellite stories // Kuva: Xyz Berlin

Satellite Storiesin odotettu debyytti on Viikon albumi - kuuntele koko levy ennakkoon!

Oululaisen pop-musiikin suurin vientivaltti Satellite Stories on neljän asialleen omistautuneen nuorukaisen voimannäyte. Vuonna 2008 perustetun bändin periksiantamaton asenne sekä usko omaan tekemiseen on vienyt kvartetin pitkälle jo ennen varsinaisen debyyttialbumin julkaisua.

- Lähdettiin rohkeasti pakettiautolla ajamaan Oulusta kohti Saksaa. Hampurin Molotov-klubilla nykyinen keikkajärjestäjämme näki livesettimme, ja ihastui meihin siinä määrin, että sai sanan kiertämään, ja saksalaisen levy-yhtiö XYZ Berlin nappasi meidät talliinsa, bändin kitaristi Marko ja laulaja Esa summaavat menestystarinaansa vaatimattomasti.

Esikoisalbumi Phrases to Break the Ice on ollut pitkään valmis ja ykkössinkku Helsinki Art Scene tullut jo yli vuosi sitten YleX:n kuulijoille tutuksi. Albumin viivästymisen syyt tulevat aikaa vievän pohjatyön tekemisestä.

- Olemme uusi bändi, jonka kannattaa valmistautua huolellisesti esikoisjulkaisuun. Jokainen bändinjäsen on tehnyt ja tekee paljon Satellite Storiesin eteen, ja noste on jatkunut, joten olisi kaiken vaivan hukkaan heittämistä hosua ja kiirreellistää ensimmäistä julkaisua. Nyt tuntuu siltä, että albumi on huolella valmisteltu kokonaisuus täynnä sinkkubiisejä, ja kaikki odotamme innolla ja jännittyneinä albumin julkaisua sekä sen vastaanottoa.

Satellite Stories on jo saavuttanut levynjulkaisun ja keikkojen muodossa jo Japanin sekä Keski-Euroopan, missä mm. saksalaiset radiokanavat soittavat Sirens-sinkkua jo voimakkaasti. Parhaassa tapauksessa Satellite Storiesista tulee oikeasti merkittävin suomalainen pop-yhtye, joka saa valtavirran vellomaan "_party-indie_nsä" tahtiin ympäri maailmaa.

- Musiikkimme muistuttaa siitä, mikä kitararockissa on meidän mielestä tärkeintä: ihmiset saavat juhlia ja pitävää hauskaa yhdessä. Olemme siinä mielessä livebändi, että haluamme tähdätä vuorovaikutukseen yleisön kanssa. Jos heillä on hyvä fiilis, niin on meilläkin, ja siitä koko "party-indiessämme" on kyse.

Kuuntele Esan ja Markon tarinointia Satellite Storiesin levystä

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu