Hyppää pääsisältöön

Ex-tyttöbändin jäsen: Ei ollut aikaa etsiä omaa tyyliä

Tiktakista tuttu laulaja Petra Gargano vieraili YleX Iltapäivässä keskiviikkona ja esitteli uuden kappaleensa Nimeksi Anneli.

Petra Gargano YleX Iltapäivän Rytmibarometri -vieraana. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Petran edellisestä studioalbumista on vierähtänyt jo yli kolme vuotta, mutta muusikko julkaisee uuden, toistaiseksi nimeämättömän levynsä alkuvuodesta. Artisti kertoi haastattelussa, että uutta tuotantoa alettiin tekemään puhtaalta pöydältä yhdessä tuottajan kanssa.

- Se, miltä Petra kuulostaa, löytyi siinä matkan varrella. Mun mielestä Nimeksi Anneli edustaa sitä todella hyvin. Siinä on rokkia ja bändisoundia, mutta siihen yhdistyy pop-elementtejä ja lauletaan maanläheisistä aiheista.

Tuleva albumi on noin kolmen vuoden suunnittelun ja työstämisen lopputulos, mutta miksi tällaista tuotantoa ei kuultu jo Tiktakin aktiivivuosina?

- Siinä oli niin iso koneisto, joka pyöri koko ajan tavallaan eteenpäin ja tehtiin hirveällä syklillä uutta musiikkia. Periaatteessa joka vuosi julkaistiin jotain. Meillä ei ollut aikaa opetella tekemään sitä, Petra sanoo.

Kuuntele Petran vierailu YleX Iltapäivässä alta!