Hyppää pääsisältöön

Nuori Olli Mustonen loisti Maj Lind -pianokilpailussa

Olli Mustonen otti osaa Maj Lind -pianokilpailuun vuonna 1982 sijoittuen jaetulle toiselle sijalle.

Olli Mustonen aloitti musiikkiopinnot jo viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan pianistit Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara.

15-vuotiaana Mustonen osallistui nuorille pianisteille suunnattuun Maj Lind -pianokilpailuun. Elävän arkiston videoissa nähdään otteet kilpailuesityksistä sekä Mustosen haastattelu. Välierässä Mustonen soittaa Johannes Brahmsin muunnelmia ja fuuga Händelin teemasta opus 24. Finaalissa kuullaan Einar Englundin 1. pianokonsertto.

Mustonen sai raikuvat ablodit välierä-esityksensä jälkeen ja palasi lavalle neljästi vastaanottamaan yleisön suosionosoituksia.

Haastattelussa Mustonen kertoo kilpailun tuomista paineista ja harjoittelustaan. Haastattelijan kysyessä mikä Brahmsin teoksesta tekee niin hienon Mustonen naurahtaa: "Jos mä tietäisin sen niin mä tekisin heti toisen".


Tietolaatikko

Maj Lind -pianokilpailu on Suomessa vuodesta 1945 lähtien järjestetty kilpailu nuorille pianisteille. Kilpailu oli alkuun suunnattu suomalaisille pianisteille, mutta muuttui vuonna 2002 kansainväliseksi. Kilpailun yläikäraja on 35 vuotta.

Kilpailu järjestetään suomalaisen liikemiehen lesken Maj Lindin (1876–1942) Sibelius-Akatemialle testamenttaamilla varoilla.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto