Hyppää pääsisältöön

Jokeri-lupaus testasi uutuuspeliä – pelasi itseään vastaan

Jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen testasi YleX:n toimittajan kanssa NHL13-uutuuspeliä. Helsingin Jokerien hyökkääjä ei kuitenkaan päässyt pelaamaan itsellään.

Aleksi Ruuskanen ja jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen // Kuva: Juuso Pekkinen / YleX

YleX Aamun lentävä reportteri Aleksi Ruuskasen tehtävänä oli testata 13. syyskuuta julkaistavaa NHL13-jääkiekkopeliä. Aleksi pyysi kaveriksi testaukseen Helsingin Jokereiden hyökkääjää Teemu Pulkkista, joka suostui empimättä. Jääkiekkoilijalla on myös aiempaa kokemusta konsolipelaamisesta.

- Silloin tällöin tulee joukkuekavereiden kanssa pelattua. Meillä on jääkiekkojoukkueesta pieni pelaajaporukka: minä, Tyrväisen Juhani ja Teräväisen Teuvo. Viimeksi ollaan pelattu Call of Dutya, Pulkkinen kertoo.

Vaikka kiekkoilija loistaa kaukalossa, ei hän omien sanojensa mukaan ole erityisen hyvä konsolipelaaja.

- Mä oon ylivoimaisesti huonoin tuosta kolmikosta, mutta yritän pysyä silti mukana, Pulkkinen naureskeli.

Aleksi päätti testipelauksen alussa jallittaa Pulkkistaa ja valitsi joukkueekseen Helsingin Jokerit sekä hyökkääjäksi luonnollisesti Pulkkisen hahmon. Kiekkoilija valitsi toisen lempijoukkueensa: Detroit Red Wingsin. Pulkkinen joutui näin ollen pelaamaan itseään vastaan, mutta aito kiekkoilija vei lopulta voiton peliversiosta 6-0.

- Täytyy myöntää, että mulla oli parempi joukkue ja parempi ohjain. Jos ne olisi vaihtanut, niin olisi ollut todennäköisesti toisin päin.

NHL13-peliä hetken pelattuaan Pulkkinen antoi 0-5 kiekkoasteikolla arvosanaksi 4,5. Kiekkoilijan mielestä änäripeli muuttuu paremmaksi ja realistisemmaksi joka vuosi.

- Noihin peleihin on tullut enemmän sellaista mukaan, mitä oikeastikin jääkiekossa tapahtuu: mailat katkeilee, maalit siirtyy ja kiekon voi laukoa katsomoon, Pulkkinen arvioi.

Kuuntele alta Pulkkisen ja Aleksin matsi.