
Tämä gluteeniton leivos maistuu varmasti muillekin kuin keliaakikoille. Suklaaleivos paistetaan muffinssivuoassa ja nautiskellaan smetanakastikkeen kera.
Leivos:
140 g hasselpähkinäjauhetta
120 g tummaa leivontasuklaata
100 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
Kastike:
1 prk smetanaa
2 rkl fariinisokeria
mansikoita
Vaahdota voi ja sokeri lisää vaahtoon varovasti keltuaiset koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen hasselpähkinäjauhe. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.
Vatkaa suklaan sulaessa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ensin sulanut suklaa taikinaan ja sen jälkeen nostele sekaan valkuaisvaahto.
Aseta seokset muffinssivuokaan (mielellään silikoninen) tai paperisiin leivosvuokiin ja paista
175 asteessa 15 minuuttia.
Valmista kastike tällä välin ja varaa hieman tomusokeria koristeluun. Kastike valmistetaan vatkaamalla smetana ja fariinisokeri yhteen.
Sasha koristelee leivoksen mansikoilla ja mintunlehdillä - käytä koristelussa mielikuvitusta sesongin mukaan.
Katso ohje videolta:
Ohje: Sasha Löytty