Hyppää pääsisältöön

Hasselpähkinäleivos smetanakastikkeella ja mansikoilla

Hasselpähkinäleivos smetanakastikkeella ja mansikoilla. Kuva: Yle, Yle, Tero Kyllönen

Tämä gluteeniton leivos maistuu varmasti muillekin kuin keliaakikoille. Suklaaleivos paistetaan muffinssivuoassa ja nautiskellaan smetanakastikkeen kera.

Leivos:

140 g hasselpähkinäjauhetta
120 g tummaa leivontasuklaata
100 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
3 valkuaista

Kastike:

1 prk smetanaa
2 rkl fariinisokeria
mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri lisää vaahtoon varovasti keltuaiset koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen hasselpähkinäjauhe. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.

Vatkaa suklaan sulaessa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ensin sulanut suklaa taikinaan ja sen jälkeen nostele sekaan valkuaisvaahto.

Suklaaleivos hasselpähkinäjauheesta. Kuva: Yle Aamu-tv

Aseta seokset muffinssivuokaan (mielellään silikoninen) tai paperisiin leivosvuokiin ja paista

175 asteessa 15 minuuttia.

Valmista kastike tällä välin ja varaa hieman tomusokeria koristeluun. Kastike valmistetaan vatkaamalla smetana ja fariinisokeri yhteen.

Sasha koristelee leivoksen mansikoilla ja mintunlehdillä - käytä koristelussa mielikuvitusta sesongin mukaan.

Katso ohje videolta:

Ohje: Sasha Löytty

  • Sinustako Strömsön juontaja?

    Haussa kaksikielinen juontaja Strömsö-tiimin vahvistukseksi.

    Strömsö hakee kaksikielistä juontajaa tiiminsä vahvistukseksi. Hakuaikaa on 17.9.2017 asti.

  • Strömsön puutarhailta - tässä illan ohjelma!

    Voit katsoa aikataulua kännykästä.

    Strömsön puutarhailta tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa moneen puutarhamakuun ja tarpeeseen. Voit tulla paikalle kun sinulle sopii klo 16-21 välillä. Katso omat kiinnostuksen kohteet tästä!

  • Eräilyä pimeässä kopissa

    Leikkaaja nauttii luonnosta myös neljän seinän sisällä.

    Tv-ohjelmaa leikataan enimmäkseen yksin pimeässä huoneessa, mutta ruudun kautta maisemat ja luontoelämykset tavoittivat myös leikkaaja Sami Kivimäen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua