Hyppää pääsisältöön

Laittomasti ladattujen albumien Top10 julkistettiin Briteissä

Listan alkupäästä löytyy viime vuonna julkaistu debyytti. Britit ovat innokkaita piraatteja - maahan virtaa toiseksi eniten maailmassa laittomia albumeja vertaisverkkoja pitkin.

Ed Sheeran // Kuva: https://www.facebook.com/EdSheeranMusic

Brittiläisen singer-songwriterin, Ed Sheeranin, debyyttialbumi +, on listaykkönen. Levy on julkaistu viime vuoden syyskuussa, mutta se kiinnostaa edelleen laittomia lataajia. Sitä on imuroitu netistä kovalla tahdilla tänä vuonna - keskimäärin yli 55 000 albumia kuukausittain.

Laittomasti ladattujen albumien Top10 osoittaa, että pinnalla olevat poptähdet ovat suosituimpia myös vertaisverkoissa. Listalla on myös Brittien tämän vuoden myydyin levy. Sijalta 6. nimittäin löytyy Emeli Sanden Our Version Of Events.

Laittomasti ladattujen levyjen Top10-listan on julkaissut MusicMetric-datapalvelu. Se seuraa vertaisverkoissa siirtyviä tiedostoja. Sen tietojen mukaan yksistään Briteissä ladattiin laittomasti tämän vuoden alkupuoliskolla yli 40 miljoonaa albumia ja sinkkua. Eniten piraattialbumeja liikkuu Yhdysvalloissa, jossa samaan aikaan liikkui hieman yli 96 miljoonaa albumia.

Top10

1. Ed Sheeran - '+'
2. Rizzle Kicks - 'Stereo Typical'
3. Rihanna - 'Talk That Talk'
4. Jessie J - 'Who You Are'
5. Olly Murs - 'In Case You Didn't Know'
6. Emeli Sande - 'Our Version Of Events'
7. Ben Howard - 'Every Kingdom'
8. Chase & Status - 'No More Idols'
9. Chris Brown - 'F.A.M.E'
10. Gotye - 'Making Mirrors'

Lähteet: NME, BBC