Hyppää pääsisältöön

Eläköön Piilomaan Pikku Aasi

Lea Pennasen Piilomaan Pikku Aasi on klassinen satu hyvästä ja pahasta. Lähde Pikku Aasin, Korppu-koiran, Pikimustan kissan, Lasse Lämpän, Aasi Isaskarin ja monen muun eläinsankarin kanssa matkalle halki Piilomaan. Pienen aasinpojan kasvutarina valloittaa yleisönsä sukupolvesta riippumatta.

Piilomaa on paikka jossa asiat ovat hyvin. Maa, jossa aasit, kissat, koirat ja linnut elävät sulassa sovussa hyvän ja oikeudenmukaisen Aasiruhtinaan alamaisina.

Eräänä päivänä kaikki muuttuu. Ilkeä Muuli Mukkelis halajaa Piilomaan kruunua itselleen. Kettuvartionsa kanssa Mukkelis huumaa koko Piilomaan kansan laiskistusmehulla ja jäätelöllä. Aasiruhtinas vangitaan kaukaiselle saarelle kenenkään tietämättä. Herkuista laiskistuneet kansalaiset eivät lopulta itse edes tajua miten huonosti asiat ovat.

Piilomaa kaipaa kipeästi sankaria. Olisiko lähivuorilla asustavasta pienestä aasinpojasta sellaiseksi?

Piilomaan Pikku Aasi on ennen kaikkea kasvutarina. Mielikuvituksen rajoja koetteleva satu julkaistiin alun perin lasten kuvakirjana. Pikku Kakkosen yhteydessä aikanaan jo 1970-luvulla esitetty lastensarja todistaa, että tarinan voima välittyi myös televisioruudun kautta.

Kauniista kuvituksesta on vastannut niin kirjan kuin tv-sarjankin osalta Maija Karma.

Eläköön Pikku Aasi!

Ja mitä sitten tapahtui? Siitä kuulette ensi kerralla.

Yksi sarjan muistelluimmista elementeistä oli jaksot päättänyt kertoja Irma Tanskasen lausahdus: "Ja mitä sitten tapahtui? Siitä kuulette ensi kerralla."

Tietolaatikko

Tekijänoikeudellisista syistä Elävässä arkistossa voidaan julkaista jaksoista vain otteita. Sadun koho- ja käännekohdat on kuitenkin pyritty säilyttämään, jotta tarinan kokonaiskuva säilyisi.

Kommentit