Hyppää pääsisältöön

Syyspäiväntasauksena ajatus maailman naisille

"Naisten toimeliaisuus on ihmiskunnan suurin hyödyntämätön voimavara", luen Tasaus-kampanjan sivuilta. Ensiajatukseni asiasta suomalaisena työssäkäyänä äitinä on suoraan sanottuna aivan päinvastainen ja lause vaikea ymmärtää. Menee hetki tajuta, että suurimmalla osalla ei ole mahdollisuuksia - mahdollisuuksia hyödyntää toimeliaisuuttaan.

- Suomessa naisten oikeudet ovat vuosikymmenten aikana kehittyneet edistyksellisesti. Yhtäläiset koulutusmahdollisuudet, ehkäisyn saatavuus, äitiysterveydenhuollon palvelut ja äitiysraha ovat lisänneet naisten mahdollisuuksia päättää omasta elämästään. Suurimmalle osalle maailman naisista todellisuus on kuitenkin huomattavasti karumpi, sanoo kehitysyhteistyötiedottaja Salla Matilainen Suomen Lähetysseurasta.

- Parantamalla naisten elämää voimme vähentää koko yhteiskunnan köyhyyttä. Koulutettujen ja terveiden naisten lapsista kasvaa koulutettuja ja terveitä yhteiskunnan jäseniä.

Salla Matilainen on mukana koordinoimassa syyspäiväntasaukseen 22.9. huipentuvaa kampanjaa, jolla tasataan maailmanlaajuista taakkaa: naiset tekevät yli 60 prosenttia maailman töistä, mutta saavat tuloista vain 10 prosenttia.
Tavoitteena voimaantunut, arvonsa tunteva nainen - lue lisää naisten oikeuksista Tasaus-kampanjan sivuilla

Ajatus naisille muualla. Kuva: Mika Kanerva, Yle Kuvapalvelu

Ps. Tulossa marraskuussa: Nenäpäivä 2012 auttaa maailman köyhimpiä lapsia

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua