Hyppää pääsisältöön

Ylivoimaisesti merkittävin musiikki-ikoni valittu

Isobritannian merkittävimpiin musiikkijulkaisuihin kuuluvan NME:n kysely keräsi yli 160 000 vastausta.

John Lennon // Kuva: ZOLTAN GERGELY KELEMEN / EPA

60-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi NME järjesti kyselyn, jossa haettiin viimeisten 60 vuoden suurinta musiikki-ikonia.

Voittaja ei varmasti tullut yllätyksenä kenellekään. Kaikkien aikojen menestyneimmän yhtyeen The Beatlesin John Lennon vei suvereenisti voiton jättäen taakseen muun muassa David Bowien ja Jimi Henrixin.

Myös nuoremman sukupolven edustajat tulivat noteraatuksi listauksen top 10:ssä. Arctic Monkeysin 26-vuotias nokkamies Alex Turner komeilee sijalla neljä ja traagisesti vuosi sitten menehtynyt Amy Winehouse taas ylsi sijaille kuusi.

Koko listan voi käydä katsomassa täällä.

Lähteet: NME