Hyppää pääsisältöön

Kauhuklassikko saa viimein jatkoa

Elokuvaversiota saadaan vielä odottaa.

The Shining - Hohto elokuvassa loistavan roolisuorituksen tehnyt Jack Nicholson. // Kuva: Elokuva

Kirjailija Stephen King on julkaisemassa The Shiningille eli Hohdolle jatko-osaa. Doctor Sleep -kirja ilmestyy ensi vuonna. Elokuvien ystäville tämä tuo tietysti mieleen kysymyksen siitä, milloin Stanley Kubrickin ohjaamalle ja Jack Nicholsonin -tähdittämälle psykologisen kauhun mestariteokselle eli kirjan elokuvaversiolle tulee jatko-osa. Siitä ei vielä kerrota.

Uuden kirjan päähenkilönä on tietenkin Danny Torrance, joka selvisi isänsä murhamaniasta hengissä. Isänsä verilöylyn jälkeisten traumojen kourissa hän on ajelehtinut elämässään eteen päin. Danny on saavuttanut keski-iän ja hän käyttää yliluonnollisia kykyjään hyväkseen ammatissaan saattohoitajana. Hän pystyy tuomaan näille hyvää oloa viimeisinä tuskan hetkinä. Tämän takia häntä aletaankin kutsua nimellä Dr. Sleep. Käänne tapahtuu, kun Danny tapaa 12-vuotiaan tytön, jonko "hohto" on kirkkaampi kuin kenenkään aiemmin. Seuraa taistelu, jossa Dannyä vastassa on pahojen ja kuolemattomien olioiden lauma.

Lähteet: The Guardian