Hyppää pääsisältöön

Amy Winehousen tilalle Sturm und Drang? Nämä keikkaperuutukset harmittivat eniten

Viime kuukausina Suomen konserttimaailman trendinä tuntuu olleen isojen starbojen peruuntuneet keikat. Kysyimme teiltä, minkä konsertin peruuntuminen on harmittanut eniten.

Artisti Amy Winehouse // Kuva: www.myspace.com/amywinehouse

Muutaman kuukauden sisään niin Frank Ocean, Paloma Faith kuin Placebo ja Lenny Kravitz ovat peruneet Suomen-keikkansa. Monia kuitenkin edelleen eniten harmittaa vuoden 2007 Provinssirock, jossa Amy Winehousen keikka ilmoitettiin peruuntuneen sairastumisen vuoksi.

- Tilalle korvaavana esiintyjänä otettiin vaasalaisten teinipoikien Sturm und Drang. Se kyllä kaivelee vieläkin, Marko kertoo.

Legendaarinen hard rock -bändi Mötley Crüe on joutunut pariinkin otteeseen peruuttamaan Suomen-keikkansa.

- Vuonna 2006 Mötley Crüen PITI tulla Helsinkiin. Lähettiin Oulusta hyvässä fiiliksessä junalla kohti Helsinkiä kun kaveri soitti, ettei bändi tulekaan, niiden soittokamat on Italiassa. Sama kohtalo toistui Sonispheressä vuonna 2010, enpä ole sen jälkeen viitsinyt lähteä mestoille, Harri valittelee.

Sturm und Drang ei ollut ainoa korvaava esiintyjä, joka pistää jurppimaan.

- Joskus 90-luvulla Ouluun piti tulla Aerosmith. Oli liput ja innolla odotimme keikkaa, kunnes Steven Tyler muistaakseni katkaisi jalkansa. Kuultiin huhuja että keikat korvautuu Lenny Kravitzilla tai Scorpionsilla. Oltiin intona, että Lenny Kravitz, vähänkö kova! No, Ouluun tuli Scorpparit. En menny, Marja toteaa.

Joskus myös ylivoimaiset seikat estävät konserttiin pääsyn.

- Queen + Paul Rodgersin oli tarkoitus esiintyä Lontoon Hyde Parkissa vuonna 2005. Edellisenä päivänä tehdyt terrori-iskut siirsivät konsertin viikolla eteenpäin, mutta minun ei ollut mahdollista jäädä pidemmäksi aikaa Lontooseen. Jäi sitten keikka näkemättä, Harri muistelee.

Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavenderin mukaan Suomessa keikkoja ei ole peruuntunut mitenkään erityisen paljon.

- On ihmeellistä, että keikat ylipäätään toteutuvat niin usein. Konsertti riippuu niin monesta tekijästä, ja 50-60 hengen kuljettaminen ympäri maailmaa on todella haastavaa. Suomessa on nyt viime aikoina ollut jonkin verran peruutuksia, mutta se määrä vain tuntuu isommalta kun ne tulevat samaan syssyyn, Lavender perustelee.

Placebo, Paloma, Kravitz... Kuka maksaa huilut ja viulut, kun huippukonsertti peruuntuu?

Lähteet: YleX