Hyppää pääsisältöön

Knucklebonehead-leffan tuhoajarokkari säästi YleX:n studion: Nyt on rauhallinen olo

Suomen tuhovimmaisimmasta rokkarista kertova rokkidokkari sai ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa-elokuvafestareilla. YleX Viikonlopussa Knuckebone Oscarin vierailua odotettiin pelonsekaisin tuntein...

Oskari Pastila ja Knucklebone Oscar YleX Viikonlopun vieraina // Kuva: YleX

Kun Knucklebone Oscar on rundilla, ei mikään ole turvassa: hotellihuoneet, soittimet, tv-studiot... Mutta kuin ihmeen kaupalla, riehujasta ja tämän bändistä Knucklebonehead-nimisen dokumentin ohjanneen Oskari Pastilan kuvauskalusto säilyi läpi koko projektin ehjänä.

- Ei sinänsä edes pelottanut, ja vaikka kuvaustapa oli semmoinen Fear and Loathing in Las Vegas (Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa)-tyylinen, eli kuvattiin linssillä joka vääristää naamoja ja tilaa, työnnettiin kamera nenään kiinni ja oltiin tosi lähellä veijareita. Ei kyllä mennyt kuvauskalustoa rikki. Kaikkea muuta meni kyllä, pohtii ohjaaja Pastila Kiinan kiertueelle asti johtanutta dokumenttiprojektia YleX Viikonlopun haastattelussa.

- Onneksi oli hyvät vakuutukset. Et olis voinut rikkoa... Miksi mä tajuun tän vasta nyt?, parahtaa vieressä itse paha poika Oscar, oikealta nimeltään Oskari Martimo.

Vuosien varrella Oscar bändeineen onkin pistänyt päreiksi yhtä sun toista. Dokkarilla nähdään muun muassa kuinka venäläisen tv-ohjelman lasilattia kokee kohtalonsa Oscarin kirveen kautta. Rakkautta & Anarkiaa-festivaalin sivuilla lukee, että pääriehuja Martimon Jekyll/Hyde-jakautuminen lavarettelöijäksi ja koti-isäksi luovat dokumentin särmän. Pastila toteaakin, että tuhoisalla rokkarilla on myös rauhallisempi puoli:

- Hänhän on itse ystävällisyys!

Tämän saa todeta myös YleX:n studio. Knucklebone Oscar on nimittäin tänään tyynenä, eikä riko mitään.

- Oon ihan mukavasti rauhallinen. Seesteinen olo, päätyy pahapoika Oscar itse analysoimaan olotilaansa.

Lähteet: YleX Viikonloppu