Hyppää pääsisältöön

Don Johnson Big Band pohtii ajankohtaisuuttaan levyjulkkareiden kynnyksellä

YleX:n Viikon albumina soi tällä viikolla Don Johnson Big Bandin uutuus Fiesta.

Don Johnson Big Band 2012

Levyllä vierailevat muun muassa Noah Kin, Tuomo Prättälä, Pariisin Kevät, Emma Salokoski, The Voice of Finlandista tuttu Selja Sini Felin sekä Eva & Manu.

Yhtye haki kesällä vetoapua muiltakin artisteilta itseironisella festarivideolla, joka oli varmasti yksi suven hauskimmista promootiotempuista. Kuuma kysymys videolla oli DJBB:n relevanttius juuri nyt.

- Kolmen vuoden albumijulkaisusykliperinteenkin takia meidän pitää joka kerta lunastaa paikkamme ja tehdä ikään kuin comeback joka albumin yhteydessä. Kyllä se nimi aina jotenkin unohtuu ja se pitää palautella jollain erilaisilla konsteilla. Niin kauan, kun tämä on mielekästä, ja meillä on jotain uutta annettavaa, Don Johnson Big Band on relevantti yhtye. Sitä paitsi Don Johnsonkin elää tällä hetkellä uutta nousukauttaan. Se on Tarantinon uudessa leffassa, joten miksi emme mekin siitä pystyttäisi taas nauttimaan, muusikot perustelevat Viikon albumi -haastattelussa.

Yhtyeen nokkamies Tommy Lindgren myöntää, että vaikeitakin hetkiä on mahtunut uran varrelle, mutta nyt on hyvä fiilis.

- Tottai kai jokaiselle bändille, joka on ollut yhdessä yli kymmenen vuotta, tulee joskus sellainen ankeampi tunne, kun menee jonnekin klubikeikalle, jonne ei ole tullut paljon yleisöä, eikä edellinen levy oo myynyt niin hyvin, kuten esimerkiksi meidän edellinen levy. Kaikki lähtee kuitenkin halusta tehdä lisää musaa ja tän porukan kanssa on hyvä tehdä. Jos alkaa tuntua siltä, että ei lähde niin sit pitää laittaa pillit pussiin, Lindgren sanoo.

Tommyn ja Karin tarinointia Don Johnson Big Bandin levystä voi kuunnella kuluvan viikon ajan Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa. DJBB:n perjantaina 28. syyskuuta julkaistavan albumin voi puolestaan kuunnella Don Johnson Big Bandin Fiesta on Viikon albumi - kuuntele koko levy ennakkoon.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu