Hyppää pääsisältöön

Eturivin artistit nuorten asialla – ilmaiseksi keikoille

Huippuartistit haluavat auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Vieraslista-hankkeen avulla.

PMMP:n kesäistä keikkameininkiä. // Kuva: Tomi Mikola

Vieraslista on musiikkialan kädenojennus Etsivän nuorisotyön piirissä oleville nuorille. Etsivää nuorisotyötä tekee Suomessa yli 200 kuntaa. Sen tehtävänä on auttaa niitä alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

Hankkeeseen ilmoittautuneet bändit ja artistit tarjoavat nuorille paikkoja keikkojensa vieraslistoille eli vapaata pääsyä nauttimaan live-musiikista.

Vieraslista-hankkeeseen ovat alkuvaiheessa liittyneet PMMP, Anssi Kela, Apulanta, Jukka Poika, Chisu, Kaija Koo, Stam1na, Eppu Normaali, Neljä Ruusua ja Katri Helena.

Apulanta lähti mukaan rumpali Sipe Santapukin ehdotuksesta.

- Aina kun järjestetään pyyteettömästi ylipäänsä jotain nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, olemme mukana. Nuoren ihmisen syrjäytyminen on aihe, joka koskettaa aina, eikä vähiten omakohtaisten kokemusten vuoksi. Olemme olleet tämän tyyppisessä toiminnassa mukana uramme alusta asti. Joskus näkyvällä ja joskus näkymättömällä panoksella, Santapukki kommentoi YleX:lle.

Vieraslistaidean panivat alulle Janne Haavisto ja Anssi Kela. Monessa mukana ollut Kela avaa hankkeen ideaa tarkemmin.

- Artistien keikkamyyjät ilmoittaa näille etsiville eli nuorisotyöntekijöille kiertueet ja etsivät tarkkailee näitä listoja ja ryhtyy keräämään omasta asiakaspiiristään nimiä vieraslistoille. Näin varmistutaan siitä, että saadaan juuri oikeat ihmiset näille keikoille, muusikko kertoo.

- Me toivotaan ja uskotaan siihen, että tästä tulee pidemmän päälle sellainen käytäntö, joka tulee koko musiikkikentän käyttöön. Nyt syksyllä tätä on tarkoitus kokeilla pilottihankkeena. Toivotaan että jatkossa muutkin lähtevät mukaan, Kela jatkaa.

Artisti haluaa kannustaa myös muita kuin musiikkialan ihmisiä mukaan tekemään hyvää.

- Täähän on sellainen konsepti, jonka voi kopioida mihin tahansa missä vaan myydään pääsylippuja, mieleen tulee esimerkiksi SM-liiga. Artistit näyttävät nyt mallia ja halutaan haastaa muut mukaan, Kela päättää.

Lähteet: YleX