Hyppää pääsisältöön

Keikalla: Andy McCoy, Dave Lindholm ja Nicky Hopkins

Andy McCoy piipahti kotimaassaan vuonna 1991. Rock-kukko heitti Dave Lindholmin ja muun muassa The Rolling Stonesin pianistina toimineen Nicky Hopkinsin kanssa kiertueen. Ylen Rockstop-ohjelman Heli Nevakare sai rokkarit haastatteluun Tampereella.

Joulukuussa 1991 Andy McCoy ehti piipahtamaan epätavalliselle Suomen kiertueelle. Los Angelesissa asunut kitaristi kiersi klubeja akustisen trion kanssa. Spontaanisti kasatussa yhtyeessä soittivat McCoyn lisäksi Dave Lindholm ja brittiläinen Nicky Hopkins.

Vaikka The Rolling Stonesinkin kanssa esiintyneen pianisti Hopkinsin meriitit ovat suomalaiskitaristeihin verrattuna melkoiset, varastaa McCoy tyylilleen uskollisesti show’n.

Haastattelu rönsyillee välillä jopa kasvihuoneilmiöön asti, joka McCoyn mielestä on Suomen oloissa asuville "pelkkää plussaa".

Hetkellinen rauhoittuminen koetaan, kun kitaristi avautuu menettäneensä menneen vuoden aikana neljä läheistä ystäväänsä; kaikki rock-muusikoita. McCoy oli itse aiemmin päässyt irti heroiiniriippuvuudesta.

Triotovereitaan McCoy kuvailee kuitenkin omalla tutulla tyylillään: "Dave on vitun iisi. Se on ainoa jäbä, jota oon tavannut, joka vetää kahvia viisitoista kuppia päivässä."

Hopkins taas kuvailee McCoyta hyvin samantyyliseksi kuin Keith Richardsia: "Niin soittotyyliltään, kuin elämäntavoiltaan."

Ohjelman musikkiesitykset: Hanoi Rocks: Tragedy, McCoy-Hopkins-Lindholm: Louisiana Blues, Dust My Broom, Brown Eyed Girl, Keith Richards: Take it So Hard, Keith Richards: Make No Mistake, McCoy-Hopkins-Lindholm: Angie, McCoy-Hopkins-Lindholm: Nicky's Rumble.

Andy McCoy esiintyy Tampereella 1992.
Andy McCoy kitarassa. Andy McCoy esiintyy Tampereella 1992. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Andy McCoy,Yle Elävä arkisto
Andy McCoy eläytyy Tampereella 1992.
Andy McCoy fiilistelee. Andy McCoy eläytyy Tampereella 1992. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Andy McCoy,Yle Elävä arkisto
Dave Lindholm esiintyy Tampereella 1992. Taustalla pianisti Nicky Hopkins.
Dave Lindholm mikrofonin takana. Dave Lindholm esiintyy Tampereella 1992. Taustalla pianisti Nicky Hopkins. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Dave Lindholm,Yle Elävä arkisto

Tietolaatikko

Andy McCoy, Nicky Hopkins, Dave Lindholm -trio konsertoi Tampereen Ylioppilastalolla joulukuussa 1991.
Vuosina 1990-92 Andy McCoy esiintyi pääasiassa silloisen yhtyeensä, Shooting Galleryn riveissä. Yhtyeen suurin meriitti oli vuoden 1992 Yhdysvaltojen kiertue, jolla se esiintyi KISS:in lämmittelijänä.
Shooting Gallery julkaisi vuonna 1992 nimeään kantavan ensilevyn ennen hajoamistaan.

Lue lisää:

Rockstopin viides vuosi

Rock- ja pop-maailman ajankohtaisohjelma Rockstopin viides vuosi nähtiin televisiossa syksystä 1991 kevääseen 1992 saakka. Yksitoista jaksoa sisältäneellä kaudella 1980-luvun glamourin ja hiusspraylla kuorrutetujen tukkapehkojen tilalle oli tullut maallisempaa ilmaisua ja tyyliä. Erikoisohjelmia omistettiin muun muassa ajankohtaiselle Guns N' Rosesille, mystiselle The Doorsille ja suomalaiselle Hurriganesille. Juontajana toimi tuttuun tapaan Heli Nevakare.