Hyppää pääsisältöön

Koti ja koulu

Kuva oppilaitten jaloista
Kuva oppilaitten jaloista koulut,oppilaat

Koti ja koulu tekevät yhteistyötä monella tavalla. 6-osaisessa sarjassa mm. kokeillaan uusia yhteistyön muotoja ja arvioidaan vanhempainvartteja ja vanhempainiltoja.

Äidit koulunpenkillä

Mitä tapahtui, kun kaksi äitiä lupautui koulunkäynnin kertausharjoituksiin yhdeksi perjantaipäiväksi? Ohjelmassa seurataan tätä päivää ja kysellään äitien kokemuksia ja havaintoja. Miten opetusmenetelmät ovat muuttuneet äitien omista kouluajoista? Onko opettajan rooli samanlainen kuin ennen? Entä oppilaiden käyttäytyminen? Ja lopuksi: kannattiko kokemus?

Vanhempainillat uusiksi

Kalvosulkeisten sijaan yhteistoiminnallisia menetelmiä ja aitoa kohtaamista. Ylä-asteen oppilaat uudistivat vanhempainillan.

Opettaja kotikäynnillä

Vanhempainvartti koululla on tärkeä tapahtuma. Mutta miltä tuntuisi jos opettaja tulisikin kotiin?

Kouludemokratiaa äärimmillään

Feeniks-koulussa oppilaat saavat itse päättää kaikesta.

Rahankeruu leirikouluun

Jokiniemen koulun montessori-luokka on lähdössä leirikouluun Italiaan. Kunta ja koulu eivät osallistu matkakustannuksiin. Miten saadaan rahat kasaan koko luokalle?

Oppilaat arvioivat opettajaa

Palaute opetustyöstä on tiukassa. Opettaja arvioi oppilaiden suorituksia, mutta kuka arvioisi opettajaa? Asiantuntevimpia opetuksen arvioijia ovat oppilaat. Nyt heillä on puheenvuoro!

Perustuu ohjelmasarjaan: Koti ja koulu Vuosi: 2007 Toimittajat: Hannamari Hänninen, Mari Keinänen ja Raili Löyttyniemi

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät.

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Yhdeksän kysymystä ja vastausta työtodistuksista.

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?