Hyppää pääsisältöön

Koti ja koulu

Kuva oppilaitten jaloista
Kuva oppilaitten jaloista koulut,oppilaat

Koti ja koulu tekevät yhteistyötä monella tavalla. 6-osaisessa sarjassa mm. kokeillaan uusia yhteistyön muotoja ja arvioidaan vanhempainvartteja ja vanhempainiltoja.

Äidit koulunpenkillä

Mitä tapahtui, kun kaksi äitiä lupautui koulunkäynnin kertausharjoituksiin yhdeksi perjantaipäiväksi? Ohjelmassa seurataan tätä päivää ja kysellään äitien kokemuksia ja havaintoja. Miten opetusmenetelmät ovat muuttuneet äitien omista kouluajoista? Onko opettajan rooli samanlainen kuin ennen? Entä oppilaiden käyttäytyminen? Ja lopuksi: kannattiko kokemus?

Vanhempainillat uusiksi

Kalvosulkeisten sijaan yhteistoiminnallisia menetelmiä ja aitoa kohtaamista. Ylä-asteen oppilaat uudistivat vanhempainillan.

Opettaja kotikäynnillä

Vanhempainvartti koululla on tärkeä tapahtuma. Mutta miltä tuntuisi jos opettaja tulisikin kotiin?

Kouludemokratiaa äärimmillään

Feeniks-koulussa oppilaat saavat itse päättää kaikesta.

Rahankeruu leirikouluun

Jokiniemen koulun montessori-luokka on lähdössä leirikouluun Italiaan. Kunta ja koulu eivät osallistu matkakustannuksiin. Miten saadaan rahat kasaan koko luokalle?

Oppilaat arvioivat opettajaa

Palaute opetustyöstä on tiukassa. Opettaja arvioi oppilaiden suorituksia, mutta kuka arvioisi opettajaa? Asiantuntevimpia opetuksen arvioijia ovat oppilaat. Nyt heillä on puheenvuoro!

Perustuu ohjelmasarjaan: Koti ja koulu Vuosi: 2007 Toimittajat: Hannamari Hänninen, Mari Keinänen ja Raili Löyttyniemi

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.