Hyppää pääsisältöön

Kuuleeko kukaan?

Kuuleeko kukaan? on 4-osainen tv-sarja oppilaiden vakavien ongelmien kohtaamisesta ja opettajan vaikutusmahdollisuuksista.

Kun mieli vapisee

Seitsemäsluokkalainen Sini menettää elämänhallintansa ja masentuu, kun hänen vanhempansa eroavat. Osaan ja Kehityn -hanke tuo kaivattua mielenterveyttä vahvistavaa opetusmateriaalia kouluihin.

Kaikki muutkin dokaa

Päihteet ovat koitua kolmetoistavuotiaan Villen kohtaloksi, kun uusi kaveripiiri vie mukanaan yläasteella. Valintojen putkessa kuudesluokkalaiset opettelevat sanomaan ei.

Suunnaton suru

Viisitoistavuotiaan Topin äiti kuoli puolitoista vuotta sitten. Lasten sururyhmän vetäjä Hans, kriisipsykologi Soili Poijula ja Topi itse kertovat, miten surun kanssa voi oppia elämään.

Näkymätön lapsi

Yksitoistavuotias Jani on paljon yksin kotona ja kokee myös väkivaltaa. Erityisopettaja Mari Nuutinen esittelee metodinsa, jonka avulla opettaja pystyy tuntemaan oppilaansa paremmin.

Perustuu ohjelmaan: Kuuleeko kukaan? Toimittaja: Hilkka Nevala. Vuosi: 2009

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?