Hyppää pääsisältöön

Minä opettaja

kaksi ihmistä istuvat penkillä
kaksi ihmistä istuvat penkillä ihmiset,näköalapaikat

5-osainen dokumenttisarja Minä opettaja kertoo opettajan identiteetin ja opettajuuden rakentumisen tärkeistä vaiheista.

Ekaa kertaa opettaja

Seurantadokumentti vastavalmistuneen kemian opettajan siirtymisestä työelämään. Kesäkuussa maisterin paperit kädessä, sydän odotuksia täynnä, mutta vastaako koulutus koulun arkea?

Lukujärjestyksen jälkeen

Ikäopen henkilökuvassa seurataan eläkkeelle jäävää opettajaa ja annetaan vinkkejä uuteen elämäntilanteeseen. Miltä tuntuu, kun lukujärjestys ei enää ohjaa elämää?

Tiimissä vai yksin

Miten ryhmädynamiikka toimii kouluyhteisössä? Helsinkiläisen Puotilan ala-asteen opettajat toimivat tiimeissä, mutta sopiiko yhteistyö kaikille?

Älä uuvu ope!

Dokumentti seuraa kahden nelikymppisen opettajan uupumista ja heidän ratkaisujaan, jotka poikkeavat täysin toisistaan. Toisen mukana pääsemme syvälle Afrikan voodooseuduille, Beniniin.

Kun koulu muuttaa

Riihimäen koulu elää muuttolaatikoissa. Mäntsälän lukion 5 vuotta kestänyt uudisrakennusprojekti on juuri päättynyt. Kamera seuraa muuttolaatikoiden mukana ihmisiä joutuen lopuksi myös palohälytykseen.

Perustuu tv-ohjelmasarjaan: Minä opettaja. Vuosi: 2007. Toimittajat: Katri Hämäläinen, Anna-Mari Saarenmaa, Risto Kuusisto.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?