Hyppää pääsisältöön

Oppimisympäristöt käyttöön

Lapsia kehässä
Lapsia kehässä lapset (perheenjäsenet),oppilaat,koululaiset,Esikoulu

Kuusiosaisessa sarjassa pohditaan koulun ja ympäröivän yhteisön vuorovaikutusta.

Koulu lähiympäristönsä hyödyntäjänä

Opettajan velvollisuus on käyttää opetuksessaan paikallista ympäristöä oppimisympäristönä. Lähimuseo voi opettaa kirjoja paremmin.

Koulurakennus inspiroi oppimaan

Vaajakosken koulussa oppilaat ovat oireilleet homevaurioiden vuoksi. Tarvitaan selviytymisstrategia ja vinkkejä uuden koulun rakentamiseen.

Erilaiset oppijat - eettinen palapeli

 Soinisen koulussa on opetettu maahanmuuttajia ja erityisapua tarvitsevia lapsia jo vuosikymmen. Miten erilaiset oppijat huomioidaan?

Sosiaalinen web

Lehtori Anne Rongas julistaa sosiaalisen webin puolesta. Opettaja ei enää ole pelkästään tiedon hallitsija vaan verkostoitunut tiedonetsijätoveri.

Työssäoppimisen uudet työkalut

Työssäoppiminen motivoi opiskelua, mutta opiskelijat tarvitsevat siihen tukea. Avuksi tulee kännykän kautta toimiva palautejärjestelmä.

Älykäs leikkikenttä

Elämmekö jo tulevaisuutta, kun leikkikentät ovat muuttuneet älykkäiksi? Miten pelaamalla ja leikkimällä päästään pedagogisesti toimiviin tuloksiin?

Perustuu tv-ohjelmasarjaan: Oppimisympäristöt käyttöön! Vuosi: 2008. Toimittaja: Eriikka Käyhkö.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?