Hyppää pääsisältöön

Rahmaninov soi uljaasti Olli Mustosen tulkitsemana Musiikkitalossa

Olli Mustonen soitti RSO:n säestämänä Helsingin musiikkitalossa yhden romanttisen konserttokirjallisuuden rakastetuimmista teoksista, Sergei Rahmaninovin toisen pianokonserton.

Tietolaatikko

Sergei Rahmaninov: Pianokonsertto nro 2 c-molli op.18
Teoksen osat:
I Moderato - Allegro
II Adagio sostenuto
III Allegro scherzando

Olli Mustonen on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia pianisteja. Hän on esiintynyt maailman arvostetuimmissa konserttitaloissa ja tehnyt yhteistyötä aikansa merkittävimpien kapellimestareiden kanssa.

Sergei Rahmaninovin toinen pianokonsertto on tallenne konsertista, joka kuultiin suorana Yle Radio 1:ssä ja nähtiin suorana yle.fi/klassinen-verkkopalvelussa 20.1.2012. Tallenne on Helsingin Musiikkitalon ensimmäiseltä toimintavuodelta, jolloin RSO:n konsertteja ryhdyttiin välittämään radion lisäksi myös suorina videolähetyksinä internetissä. Orkesteria johtaa Sakari Oramo.

Rahmaninovin säveltäjänura oli dramaattinen. Ensimmäinen sinfonia ja pianokonsertto saivat hyisen vastaanoton ja säveltäjä masentui vuosiksi. Hän kuitenkin toipui psykiatri Nikolai Dahlin avulla ja kykeni neljän vuoden tauon jälkeen taas säveltämään. Hän omisti toisen pianokonserttonsa Dahlille. Teoksesta tuli yksi romanttisen konserttokirjallisuuden rakastetuimmista teoksista. Teoksen vaikuttavuus perustuu vuolaisiin ja tunnevoimaisiin melodioihin sekä loistokkaaseen pianistiseen taituruuteen.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto