Hyppää pääsisältöön

Sosiaalinen netti

Nainen pitää kylttiä
Nainen pitää kylttiä tekijänoikeus,nainen

Netti on nuorille luonteva tapa pitää yhteyttä kavereihin ja kuulua johonkin. Netin säännöt ja vaarat eivät ole heillekään tuntemattomia.

Ohjelmasarjassa oppilaat ja opettajat saavat tehtäviä, jotka haastavat heidät pohtimaan netin sosiaalisia ominaisuuksia ja ratkomaan niihin liittyviä ongelmia.

Nettiyhteisöt

Internet on luonnollinen osa nuorten elämää. Se on heille tapa pitää yhteyttä ystäviin ja kuulua johonkin. Millaisissa yhteisöissä nuoret viettävät aikaansa? Millä säännöillä sivustoilla toimitaan?

Aikuisten rooli nuorten verkossa

Tarvittaessa nuorten tulisi löytää verkosta auttavia aikuisia. Miten aikuiset voivat ymmärtää nuorten verkkomaailmaa ja olla siellä läsnä?

Internet tietolähteenä

Internet on nuorten keskuudessa ylivoimaisesti suosituin tiedonhakukanava. Miten netin loputonta tietoa voisi hyödyntää opetuksessa? Miten tietoa voisi jalostaa ja jakaa?

Yksityisyydensuoja ja tekijänoikeudet verkossa

Verkossa kuka tahansa voi olla tiedon takana tai sen jakaja. Millaiset oikeudet netissä olevaa materiaalia koskevat?

Perustuu ohjelmaan: Sosiaalinen netti. Vuosi: 2009. Tuotanto: AitoMedia Oy.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.