Hyppää pääsisältöön

Oululainen indieihme Satellite Stories solmii maailmanlaajuisen kustannussopimuksen!

Tänään Oulun Nelivitosessa YleXPop-klubilla levyjulkkareitaan viettävällä Satellite Stories -yhtyeen Markolla ja Esalla oli iloisia uutisia kerrottavanaan Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Satellite Stories -yhtyeen Esa ja Marko Uuden musiikin iltavuoron vieraina // Kuva: Maria Rautio

Illalla loppuunmyydyllä YleXPop-klubilla esiintyvä, valloittavaa Suomen vientitoivon "party-indie" toimii kuin jäänmurtajasoittava oululaispoppoo sai juuri debyyttialbuminsa Phrases to Break the Ice ulos. Asiat ovat edenneet suhteellisen nopeasti, yhtye nimittäin kertoi YleX:lle solmivansa BMG:n kanssa kansainvälisen kustannussopimuksen. Nimet kirjoitetaan papereihin parin viikon päästä Berliinissä.

- Käytännössä se tarkoittaa sitä, että meidän musiikkia saatetaan eri paikkoihin ja eri medioihin ympäri maailmaa. Se on siisti homma, toivotaan että homma lähtee nousemaan isommin, vaikka ollaan toki kiitollisia jo siitä, että olemme tähänkin asti päästy, muun muassa Kids Aren’t Safe In the Metro -kappaleella YleX:n kuuntelijat hurmanneen yhtyeen laulaja Esa kertoo.

Yhtye on keikkaillut ympäriinsä Suomessa ja ulkomailla, ja on yhtyeen kappale Helsinki Art Scene jopa soinut MTV:n törky-reality-sarja Jersey Shoressa. Millaista on palata soittamaan kotikaupunkiin?

- Oulussa on alusta asti ollut kova tuki meille. Oman kunnan keikat jää mieleen, koska yleisössä näkee tuttuja kasvoja. Se on tosi tärkeä juttu, että ihmiset jotka olivat vuosia sitten katsomassa meitä, ovat edelleen mukana, yhtye fiilistelee.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro suorana Oulusta kello 20 asti. YleXPop-klubi Oulun Nelivitosessa on loppuunmyyty. Tapahtumasta julkaistaan kuvia vielä tämän illan aikana ylex.fi-sivuille.

Lähteet: YleX Uuden musiikin iltavuoro