Hyppää pääsisältöön

Minkä esineen sinä lähettäisit tulevaisuuteen?

Mitä arkeologi vuonna 2562 näkisi näistä?

Kuvittele olevasi arkeologi vuonna 2562. Löydät pölyttyneestä varastosta sinetöidyn paketin, joka on jätetty sinne tasan 550 vuotta sitten.

Salaperäisen paketin päällä lukee teksti: "Saa avata vasta vuonna 2562". Toivot löytäväsi esineitä, jotka kertovat jotain olennaista tuosta jo niin kaukaisesta ajasta ja elämästä -vuodesta 2012.

Mutta mitä paketista paljastuu?

Nyt palaa nykyaikaan.  Mitä sinä haluaisit tuohon pakettiin tallettaa tulevia sukupolvia  varten? Mitkä esineet kuvaisivat parhaiten aikaamme? Löytyisikö sieltä kahviautomaatti, kännykkä, hiusgeeli vai aurinkolasit? Kenties tablettitietokone? Purkinavaaja? Mannerheim-dvd tai Sofi Oksasen "Puhdistus"? Vai kuvaisiko aikaamme sittenkin parhaiten jalkapallo?

Kerro meille, minkä esineen laittaisit tuohon pakettiin ja perustele edes lyhesti ehdotuksesi.  Prisma Studio käy läpi ehdotuksia asiantuntijan kanssa. Parhaat ja sopivimmat ehdotukset pääsevät mukaan pakettiin, jonka todellakin suljemme ja varastoimme pysyvästi lähettäväksi tulevaisuuteen. Useampaakin tavaraa voi ehdottaa, mutta viisi esinettä olkoon yläraja.

Älä anna koon tai käytännöllisyyden rajoittaa kuitenkaan mielikuvitustasi. Jumbojettiä tai pendolinoa voi hyvin ehdottaa, mutta pakettiin se tuskin mahtuu mukaan.

Lähetä ehdotuksesi perusteluineen meille 11. lokakuuta mennessä osoitteeseen prisma.studio@yle.fi . 

Voit myös laitttaa ehdotuksesi tämän blogin kommenttikenttään -keskustelu muiden ehdottajien kanssa lienee näin kauaskantoisessa päätöksessä enemmän kuin paikallaan.

Paketti kootaan ja sinetöidään Prisma Studiossa 16.10., TV1 klo 20.00

Kommentit