Hyppää pääsisältöön

Joogaopettaja Emma elää niin kuin opettaa

Joogaopettaja Emma elää niin kuin opettaa. Kuva: Päivi Leino

Emma Silventoinen vaihtoi huonekalujen restauroinnin ihmisten ”restaurointiin”. Hän kouluttautui uuteen ammattiin joogaohjaajaksi. Oltuaan lasten kanssa kotona neljä vuotta hän hiljalleen aloitti ohjaamisen, ja viime vuonna työkalenteri täyttyi jo kokonaan joogasta.  

Samalla Emman kotona Vanhassa Porvoossa oman joogasalin tieltä saivat väistyä niin työnurkkaus, olohuone kuin makuuhuonekin, joka nykyään koostuu päivisin rullalla olevasta futonpatjasta. Puutalon saliin on lyhyt työmatka, ja joogaharrastajat antavat kiitosta kauniista miljööstä. Ikkunoista näkyy nupukivikujan toisella puolella oleva puutalo.

Monet joogasalit ovat joutuneet lopettamaan toimintansa. Tilavuokrat ovat kalliita, eikä takeita ryhmien täyttymisestä ole. Siksi Emma on tyytyväinen omaan pienimuotoiseen toimintaansa kodin yhteydessä. Lisäksi hän vetää joogaryhmiä lähiseudun opistoissa.

Elanto tulee pienistä puroista. Se on Emman mukaan tietoinen valinta. Työ, josta saisi enemmän palkkaa, voisi viedä enemmän aikaa ja olla väsyttävämpää ja kuluttavampaa. Samalla Emma itse voisi olla huonomassa kunnossa. 

Elämässä onnellisuus tulee arjesta ja pienistä asioista
- Elämässä onnellisuus tulee arjesta ja pienistä asioista, perheestä ja läsnäolosta, enemmän kuin pitää-saada-oma-helikopteri-tyyppisistä jutuista, Emma toteaa.

Omaa salia rakentaessaan ja tyhjentäessään hän viimeistään huomasi, ettei materia tuo onnellisuutta, vaan se on meissä sisällä.

- Asuu sitten palatsissa tai teltassa, ihan sama, sillä valinnat elämässä tuovat hyvää oloa, Emma hymyilee omassa joogasalissaan Vanhassa Porvoossa. - Että kyllä minä olen hirveän onnellinen ihminen.

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.

Joogaopettaja Emma elää niin kuin opettaa. Kuva: Christie Thomas, stock.xchng

Linkit:

 • Alzheimerin tauti nostaa esiin sekä herkkiä tunteita että raivokohtauksia

  Alzheimerin tautia sairastavien omaisten kokemuksia

  Etenevästä muistisairaudesta kärsivien määrä kasvaa, kun väestö ikääntyy. Suomessa on arviolta lähes 200 000 muistisairasta ihmistä, joista puolet vähintään keskivaikeassa vaiheessa sairauttaan. Vuosittain lähes 15 000 ihmistä sairastuu muistin sairauksiin. Yleisin etenevä muistisairaus on Alzheimerin tauti.

 • Aamusydämellä: Borrelioositartunta

  Borrelioosiin sairastuneet kertovat kokemuksiaan

  TV1 sunnuntaina 17.4.2016 klo 9.05 - 9.45 Punkkien levittämä borrelioosi eli Lymen tauti vaanii kesäisessä luonnossa. Sari Kiiski sai tartunnan 14 vuotta sitten ja Niklas Hallmanilla todettiin neuroborrelioosi runsas puoli vuotta sitten.

 • Aamusydämellä: Nuoren syöpä

  Anna-Elina ja Aapeli ovat selvinneet syövästä

  TV1 sunnuntaina 3.4.2016 klo 9.05 - 9.45 Miltä tuntuu sairastua syöpään, kun on nuori ja elämä on juuri alkamassa suunnitelmineen ja unelmineen. Anna-Elina Rahikainen ja Aapeli Myllynen kertovat miten syöpä heidät pysäytti ja millaista tukea he olisivat sairastaessaan kaivanneet.