Hyppää pääsisältöön

Näyttelijä Kari Hietalahti Roba-hahmostaan: Samanlainen vanhan liiton mies kuin Repomies

YleX Aamussa vieraillut Kari ”Hissu” Hietalahti näyttelee maanantaina alkaneessa Roba-sarjassa ylikonstaapeli Arto Mäkelää.

Kari Hietalahti YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto

Ylikonstaapelin rooli ei ole suinkaan ensimmäinen Hietalahden näyttelemä poliisihahmo.

- Jumalaudah! Se on samanlainen vanhan liiton mies kuin Repomies, Hissu analysoi roolihahmoaan viitaten Pasila-sarjan höppänään animaatiopoliisiin.

YleX Aamua kiinnosti, millaista taustatyötä näyttelijän pitää tehdä ollakseen vakuuttava poliisi. Roba-sarjan näyttelijät saivat Hietalahden mukaan psykologista koulutusta poliisiroolien tulkintaan.

- Mietittiin miten poliisit jututtavat asiakkaita ja käyttäytyvät näiden kanssa. Saatiin me raudoituskurssikin, mutta enemmänkin se oli sitä miten ihmisiä lähestytään. Ei saatu mitään vuoden kurssia, että asutaan poliisiautossa.

Näyttelijöiden teki Hietalahden mukaan välillä mieli hyödyntää poliisien univormuja myös kuvaustauoilla.

- Eihän sitä oikein saa tehdä, mutta kyllähän me välillä huudettiin ikkunoista kun ajeltiin. Kun olin Riku Niemisen parina ja pysähdyttiin jonnekin, huusin pikkulapsille että hei, tulkaa kattoo, tääl on Munamies, Hietalahti naureskelee.

Sarja on aiheuttanut pientä kalabaliikkia, koska poliisit esitetään siinä melko tylyinä. Hietalahti haluaa kuitenkin korostaa, että kyseessä on draamasarja.

- Jos se olisi ollut liian leppoisa, niin meitä oltaisi haukuttu että tehdään komediaa. Että siellä ne koomikot on ja kertovat vitsejä.

Lähteet: YleX Aamu