Hyppää pääsisältöön

Kati osallistui TV2:n Tuhkimotarinoita -sarjaan

Kati osallistui TV2:n Tuhkimotarinoita-sarjaan. Kuva: Yle

- En tykkää olla keskipisteenä, mutta tv-ohjelmassa mukanaolo tuntui kuitenkin yllättävän helpolta, sillä kuvausryhmä oli pieni eikä sitä tarvinnut jännittää. Mutta se jännittää, millainen ohjelmasta loppujen lopuksi tuli, Kati kertoo.

Jännitystä jatkuu ainakin lokakuun lopulle asti, jolloin nähdään Katin jakso Tuhkimotarinoita-sarjassa. Sarjaan valittiin kaksitoista muutosta kaipaavaa naista. Osallistujilla on takanaan vaikeitakin elämänvaiheita, joista he ovat selvinneet vakaammalle pohjalle. Nyt he toivovat itselleen myös ulkoista muutosta sisäisen muutoksen tueksi. Siinä heitä auttaa stylisti Outi Broux.

Kati halusi miettiä yhdessä Outin kanssa, miten löytää yhteys naisellisuutensa ja vartalonsa kanssa.

Tuntui, että kehoni oli pettänyt minut liian monta kertaa, joten olin lopettanut siitä huolehtimisen.
- Olin oikeastaan kehittänyt sellaisen hälläväliä-asenteen kroppaani kohtaan. Vauvani kuoli kohtuuni ennen synnytystä, minua on eri syistä leikelty monia kertoja ja sisäelimienkin järjestys on muuttunut. Tuntui, että kehoni oli pettänyt minut liian monta kertaa, joten olin lopettanut siitä huolehtimisen. Ja kun vielä ympäristöstä ja mediasta tulee jatkuvasti vaateita, että "muokkaa kehoasi, kiinteydy, laihdu"... Mutta Outi sai minut uskomaan, että tässäkin kropassa voi viihtyä!

Kehollisuutta lähdettiin ohjelmassa etsimään tanssin avulla. Kati sai tanssinopettaja Jouni Uosukaiselta ohjausta.

- Olen aina haaveillut lattaritansseista, mutta nyt vasta sain tilaisuuden kokeilla niitä. Jouni oli aivan mahtavan kannustava opettaja! Tanssissa on jotain samaa kuin nuoruuteni ratsastusharrastuksessa: se näyttää helpolta, mutta siihen pitää keskittyä valtavasti ja se on uskomattoman raskasta fyysisesti. Pääsen jonkinlaiseen flow-tilaan tanssiessa.

Tanssista yksinkertaisesti tulee niin hyvä olo ja jos voi hyvin, ei mörkökään näytä niin möröltä.
- Tanssi tuli elämääni jäädäkseen. Jatkan lattareita nykyään kansalaisopistossa. Tanssista yksinkertaisesti tulee niin hyvä olo ja jos voi hyvin, ei mörkökään näytä niin möröltä. Nytkin hymy vain nousee korviin, kun ajattelen tanssimista.

Ei pipo kireällä vaan nauttien!

- Ennen mikään ei tuntunut minusta niin hirveältä kuin vaatekauppaan meneminen. Mutta Outin vinkkien avulla löydän nykyään kauniita ja hyvin istuvia vaatteita. Ajatella, että tähänkin kroppaan voi löytää ihania mekkoja ja housuja!

Ohjelmassa Katille oli melkoinen ahaa-elämys, kun Outi toi hänelle uusia vaatteita sovitettavaksi.

- Eräskin mekko oli sellainen, että itse en ikinä vaatekaupassa olisi luonut siihen kahta silmäystä. Henkarissa se näytti kummalliselta lörpäkkeeltä. Mutta kun epäillen puin sen päälleni, se olikin aivan jumalainen mekko! Outi sanoikin, että kokeile rohkeasti, älä mieti, mitä olet aikaisemmin aina ostanut.

- Vartaloni alaosa on isompi kuin yläosa. Tähän asti olin suosinut A-kirjaimen mallisia hameita. Ne saattavat kuitenkin tehdä alaosasta entistäkin raskaamman. Outi antoi vinkin, että minulla kannattaa yläosassa olla aina jokin voimakas katseenkiinnittäjä ja alaosa vaatteesta saa olla vaatimattomampi.

Kati sai myös ihonhoito- ja meikkausohjeita.

- On aivan huumaavaa aamuisin laittautua huolella! Ennen huolehdin vain hiuksista, mutta nyt olen muutenkin paljon huolitellumpi.

Kati haluaa jatkaa muutostaan kiinnittämällä entistä enemmän huomiota ruokavalioonsa ja lisäämällä liikuntaa viikoittaisen tanssitunnin lisäksi.

- Haluan voida vielä paremmin. Mutta en tee mitään pipo kireällä. Minulle on osoitettu elämän rajallisuus ja olenkin oppinut, että elämä on juuri nyt! Ei huomenna eikä sitten joskus vaan ihan juuri nyt. Siksi haluan nauttia elämästäni koko ajan, enkä vasta sitten kun olen laihtunut tiettyyn kilomäärään.

Tuhkimotarinoita - 12 jaksoa YLE TV2 24.9.2012 alkaen maanantaisin klo 21Kati osallistui TV2:n Tuhkimotarinoita -sarjaan. Kuva: Mariejeanne Iliescu, stock.xchng

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!