Hyppää pääsisältöön

Kattojen yllä

Kattojen yllä. Kuva: Siiri Huttunen

Muutin jokin aika sitten kotikaupungistani Turusta Helsinkiin. Asun kerrostalossa ison tien varrella, eläväisessä helsinkiläisessä kaupunginosassa. Ikkunani on sisäpihalle, mutta ikkunan auki ollessa kuulen raitiovaunujen lempeän kolinan. Siitä tiedän, että olen Helsingissä.

Turku on minulle rakas, mutta Helsinki on nyt koti.
Turku on minulle rakas, mutta Helsinki on nyt koti. Joskus olo uudessa kaupungissa tuntuu vieraalta. Kotoisuus syntyy vieraassakin kaupungissa siellä omassa kodissa, kerrostalon ylimmässä kerroksessa.

Ensimmäiset viikot ihailin kattojen ylle ripustautuvaa maisemaa ja kuuntelin avoimesta ikkunasta raitiovaunujen kolinaa. Uutta kotikaupunkia on turvallista tarkkailla ikkunan läpi.

 

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua