Hyppää pääsisältöön

Mythbusters selvitti: Olisivatko Titanic-elokuvan molemmat päähahmot voineet oikeasti selvitä hengissä…

Kuukausien ajan vellonut Titanic-mysteeri ratkaistiin.Varoitus: Sisältää paljastuksia tulevasta Mythbusters-jaksosta!

Titanic (Leonardo DiCaprio & Kate Winslet) // Kuva: Paramount Pictures

Titanic-elokuvan 3D-version julkaisun yhteydessä viime huhtikuussa alkoi jälleen väittely siitä, olisivatko elokuvan molemmat päähenkilöt voineet todellisuudessa selvitä hengissä hyisestä merestä. Internetissä levinneiden humorististen laskelmien mukaan molemmat päähenkilöt, Leonardo DiCaprion tulkitsema Jack ja Kate Winsletin esittämä Rose, olisivat mahtuneet pienelle lautalle, jossa elokuvassa pötköttelee Rose, Jackin roikkuessa lautan reunassa.

Suosittu Mythbusters-ohjelma päätti selvittää asian täydellisesti, sillä tapauksesta oli noussut ohjelman historian toivotuin selvitys. Jaksossa vieraili myös Titanic-elokuvan ohjaaja James Cameron, jonka huumori riitti mainiosti myytin purkamiseen.

Ja ratkaisu on: Molemmat päähahmot olisivat voineet selvitä hengissä pelastuslautalla pelastajien saapumiseen asti, mutta vain siten, että olisivat sitoneet Rosen pelastusliivin lautan alle. Muutoin molempien paino olisi keikauttanut lautan, jolloin molemmat olisivat joutuneet veden varaan ja menehtyneet hypotermiaan.

Ohjelmassa testattiin lukuisia eri skenaarioita ja ainoa mahdollinen pelastus molemmille olisi ollut juuri yllämainittu oivallus.

James Cameron totesi tulokset kuultuaan huvittuneesti: Te missaatte nyt pointin. Käsikirjoituksen mukaan Jackin täytyi kuolla. Olisimme voineet tehdä lautasta pienemmän, mutta miehen oli mentävä.

Tarkempi selvitys löytyy Entertainment Weeklyn sivuilta.

Lähteet: Entertainment Weekly