Hyppää pääsisältöön

YleX ja Rumba esittävät: Tässä ovat kiinnostavimmat kotimaiset tulokasbändit

Tuoreen kotimaisen musiikin esittelemiseen erikoistuneet mediat Rumba ja YleX järjestävät nyt neljännen Tulevaisuuden tusina -äänestyksen.

tulevaisuuden tusina 2013

Vuonna 2009 esitelty Tulevaisuuden tusina -äänestys pyrkii jälleen nostamaan kymmenien artistitulokkaiden joukosta ne potentiaalisimmat uudet nimet, joihin sekä suuren yleisön että musiikkialan kannattaa kiinnittää huomiota.

Suomalaisen musiikkialan vaikuttajat ovat saaneet äänestää Tulevaisuuden tusinaan sellaista artistia tai yhtyettä, joka on julkaissut esikoisalbuminsa vuonna 2012. Äänestettävän katalogista ei kuitenkaan ole saanut löytyä kolmea kaupallista julkaisua (esim. ep:tä tai singleä) enempää.

Musiikkialan ammattilaiset arvioivat: Tämä artisti on Suomen lupaavin

- Vertailut ulkomaisiin indieihmeisiin eivät tee Lindgrenin musiikille oikeutta. Antero Lindgren on Suomen Antero Lindgren. Debyytiltä kuultavat läpi varmuus ja herkkyys, jotka voivat olla vain eletyn elämän aikaansaannosta. Heini Strand (Rumba)

- Upeaa musiikkia, joka toimii hienosti myös livenä. Jylhän 90-lukulainen soundi ajoittain. Anterolle toivoisi suurempaakin menestystä. - Mika Tolvanen (Yle)

- Hän todella koskettaa lauluillaan, joiden harmoninen ja kaihoisa melodia menee ihon alle. Vangitsevaa ja melankolista, mutta silti toiveikasta. - Venla Kokkonen (YleX)

Karri Koira kertoo vihdoin milloin odotettu debyytti julkaistaan

- Kesän festarikeikat näyttivät, että Karri Koiralla on mahdollista iskeä itsensä osaksi kokonaisen sukupolven tulevaisuuden nostalgiaan. Kunhan vain saisi levynsä ulos vielä kun jengi muistaa viime kesästä jotain. Tosin lahjakkuuden puolesta Karrista on taatusti iloa vielä tulevillekin sukupolville. - Jani Kortti (YleX)

Kotimaiset konemusiikkikonkarit Sin Cos Tanista: Tämä ei ole mikään sivuprojekti

- Yhden biisin ja bändin jamppojen edellisten tekemisien perusteella Sin Cos Tanille voi povata loistavaa tulevaisuuutta. Kermankuorintaa Jori Hulkkosen tuotannosta ja Villa Nahista. - Mikko Niemelä (Ruisrock)

Kotimainen punkbändi paljastaa: Debyyttilevy rahoitettiin bingovoitolla

- Teemu Bergman osaa parhaimmillaan tehdä ilmiömäisiä punkrock-renkutuksia, joten luotetaan niiden tenhoon myös tulevaisuudessa. - Nalle Österman (Rumba, Suosikki)

Stockers! Tulevaisuuden tusina -menestyksestä: Tosi magee juttu

- Kun bongasin yhtyeen 2010, leimasin sen ”Suomen Mando Diaoksi”. Onneksi Stockers! ei kuitenkaan ole mikään kopio, vaan on jo nyt saanut oman soundinsa ja biisinsä kohdilleen. Helisevää kitaraa ja tarttuvaa popmelodiaa vahvalla laulajalla. Ja kun jätkät on vielä noin hyvännäköisiä, ei oikein voida mennä vikaan. - Venla Kokkonen (YleX)

6. Pimeys

- Suomenkielisen pop rock -musan kirkkain tulokas. Hyvin persoonallista ja irtonaista musiikkia, jolla on vahva potentiaali nousta kansallisesti A-sarjaan. - Antti Hietala (GAEA Booking & Records)

7. Eva & Manu

- Debyyttialbumi osoittaa epäilijöillekin, että lahjakas kaksikko osaa olla entistä vahvempi bändin kera. Kaiken lisäksi materiaalia tuntuu löytyvän vielä kolmen albumin verran, joten läheskään kaikkia paukkuja ei olla Eva & Maun osalta vielä kuultu. Lauluäänten harmonia sekä välitön lavapresenssi haastaa konstailemattomuudessaan jopa länsinaapurimme söpöläiset, First Aid Kitin. - Juhani Kenttämaa (YleX)

8. Tombstoned

- Tyylikäs bändi jonka Pentagram-henkinen doom on alkaa löytää kuulijoita skedepiirien ulkopuoleltakin. - Timo Haapanen (Kulttuuritehdas Korjaamo)

9. Heavyweight Dj's

- On enemmän kuin todennäköistä, että suomalainen tanssimusiikki saa näkyvyyttä lähitulevaisuudessa isosti myös kansainvälisillä kentillä. Onko se sitten juuri tämä kollektiivi, joka lyö läpi, on herran hallussa. - Toni Laaksonen (YleX)

10. Aino Venna

- Huikea tumma saundi, joka lumoaa niin keikoilla kuin levyllä. Stupido Shop -levykaupasta kerrottiin alkuvuodesta, että kun Aino Vennan EP pantiin ensimmäistä kertaa levylautaselle, kaikki kaupassa olleet ostivat levyn. Voitti myös Radio Helsingin kesähittiskaban ihanalla Suzette -chanson-renkutuksella. - Pauliina Siniauer (Radio Helsinki)

11. Suvi Koivu

- Veljensä (Matti Johannes Koivu) varjoon jäänyt naislaulaja on hyvällä tavalla naiivi ja feminiininen esiintyjä, joka ääni on silkkaa hunajaa ja musiikki perinnetietoista ja tyylikästä popiskelmää. - Raimo Jokela (Vertigo)

12. Elokuu

- No, en tiedä voiko enää puhua tulevaisuuden yhtyeestä, sillä he osoittivat kesällä 2012 kuuluvansa jo tällä hetkellä suomalaisten yhtyeiden eliittiin. Porukka koostuu niin lahjakkaista hemmoista, että vaikea kuvitella etteikö heistä vielä kuultaisi enemmänkin jatkossa. - Panu Hattunen (Ilosaarirock)

Lähteet: YleX