Hyppää pääsisältöön

Stalkkeri-sarjan näyttelijä: ei kukaan ole pelkästään paha

Sunnuntaina nähdään ensimmäinen jakso Stalkkeri-nimisestä minisarjasta.

Näytteljät Sampo Sarkola ja Helena Vierikko ovat uuden Stalkkeri-sarjan tähtiä.

Sampo Sarkolan roolina on ahdisteleva stalkkeri. Ketä hän haluaisi oikeassa elämässä seurata kärpäsenä katossa?

- Jaahas...mä oon joskus miettinyt, että mitäköhän George Michael tekee juuri torstaiaamuna. Se on semmoinen, että se saattaa olla missä tahansa, mies naurahtaa.

Helena Vierikko iskisi silmänsä Ola Saloon, jo lopettaneen The Arkin karismaattiseen keulakuvaan. Hänen roolihahmonsa uudessa sarjassa on Elina - espoolainen yksinhuoltajaäiti. Miten hän pääsi tähän elämään kiinni?

- En mä mitään suuria stalkkauksia ite tehnyt tässä. Kun esittää oman ikäistä ihmistä, jolla on lapsi - kuten itsellänikin - et ei sinänsä tarvinnut hypätä ihan toisenlaiseen maailmaan. Elina on käänteissään paljon vauhdikkaampi kuin mä.

Sampon Sarkolan roolihahmo on todella ilkeä. Mitä oikeutuksia hän löytää roolihahmoille, jotka ovat pahoja?

- Oikeutuksia?

- Se menee, niin, ettei kukaan ihminen ole pelkästään paha. Siihen pitäisi aina löytää se kolikon toinen puoli. Ihmisethän yrittää tehdä hyvin ja toimia oikein omasta näkökulmasta ja lähtökohdastaan. Silloin, kun maailma siinä ympärillä ei hyväksy niitä, niistä syntyy pahoja.

- Tällä tavalla pystyy aina puolustamaan sen teon. Elokuvassahan se aina laitetaan johonkin näkökulmaan ja tehostetaan sitä. Kyl se lähtökohta on se, että ymmärtää ja rakastaa sitä ihmistä, joka tekee niitä pahoja asioita.

Miksi blondit ovat parhaita pahiksen roolissa? Molemmat ovat näyttelijäperheistä, mitä keskusteluja nuoruudessa käytiin näyttelijänurasta? Onko siitä ollut paineita pärjäämisen suhteen? Kuuntele alta.

Stalkkerin elokuvaversio on jo julkaistu Yle Areenassa. Katso alta!