Hyppää pääsisältöön

Kitaralehden lukijat äänestivät: tässä on kaikkien aikojen suurin kitaristi!

Kitaralehti valitsi maailman suurimman kitaristin. Oletko samaa mieltä?

Eddie Van Halen // Kuva: Anirudh Koul

Skebasankarein oma lehti Guitar World on julistanut maailman kaikkien aikojen suurimmaksi kitaristiksi Eddie Van Halenin. 1970-luvulla perustetun, parhaiten sporttihitistään Jump tunnetun rockyhtye Van Halenin tähtikitaristi jätti kitara-aikakauslehden lukijoiden äänestyksessä taakseen liudan kovia nimiä.

Ja kun mielipidetieteestä puhutaan, aiheuttaa tiukka paremmuusjärjestykseen asettelu porua. Kakkoseksi kovalla listalla jäi Queenin Brian May, mutta esimerkiksi itse legenda Jimi Hendrix jäi tylysti palkintopallin ulkopuolelle 4. sijallaan.

Kärkikymmenikköön mahtuivat myös muun muassa Led Zeppelinin Jimmy Page, Black Sabbathin Tony Iommi ja Steve Vai. Top kympin ulkopuolelle puolestaan jäivät sellaiset suuret kuten The Rolling Stonesin Keith Richards, Guns n' Rosesin Slash ja Eric Clapton.

Toisaalta kuukausittain ilmestyvän Guitar Worldin käyttämä äänestysmenetelmä oli perinteistä "valitse suosikkisi"-systeemiä perusteellisempi: 100 parasta kitaristia asetettiin järjestykseen skittasankari vastaan skittasankari-pudotustaisteluissa cup-taulukkotyyliin. 57-vuotias Eddie Van Halen siis valikoitui voittajaksi vasta monen kierroksen jälkeen.

Lue koko lista Guitar Worldin sadasta suurimmasta kitaristista täältä!

Lähteet: NME