Hyppää pääsisältöön

Muotibloggari Outi Pyy: näin aloitat trashionin!

Syksyn kovimpia trendijuttuja on trashion! YleX Viikonlopun Lifestyleslotin vieraana käynyt muotibloggari Outi Pyy antoi vinkkejä, mistä aloittaa omien kierrätyskledjujen tuunaaminen!

Outi Pyy // Kuva: YleX

Suositun OutsaPop-muotiblogin kirjoittaja Outi Pyy on nykyään myös kirjailija. Todiste tästä on Pyyn uutuuskirja Trashion! (Atena kustannus 2012), joka syventyy kierrätysteemaiseen trendivillitykseen: trashioniin!

YleX Viikonlopun Lifestyleslotin vieraana pyörähtänyt Pyy kertoi, mistä trash ja fashion-sanat yhdistävässä muotijutussa oikein on kyse:

- Trashion on termi, jonka otin käyttöön viisi vuotta sitten, kun perustin blogin. Halusin puhua tee-se-itse-muodista ja kierrätysmateriaaleista. Piti keksiä termi, jota ei ole käytetty netissä paljon. Bongattiin tämä sitten Pauliina Seppälän kanssa kierrätyskeskuksen sivuilta ja kysyttiin, saadaanko käyttää sitä, Pyy muistelee suositun bloginsa alkutaivalta.

Periaatteessa kyse on muodin tekemisestä kierrätettyjä vaatteita käyttäen. Trashionistat tuunailevat ja kyhäilevät muotiasusteita kierrätyskeskuksista ja kirppareilta halvalla ostamista vaatteista.

Myös Miss Mix-lehden suositusta tuunauspalstasta tuttu Outi Pyy myös neuvoi, kuinka halpa, hauska ja tyylikäs trashion-pykäily kannattaa aloittaa:

- Jos ei ole kokemusta vaatteiden teosta, niin kannattaa käydä ostamassa kirpparilta kaksi penniä maksava vaate ja kokeilla sillä. Se on varma tapa olla pilaamatta mitään.

Myös idea on tärkeä. Jos perustana on pelkästään hinku tehdä, muttei selkeää visiota, suosittelee Pyy käymään ensin oman vaatekaapin läpi.

- Mieti, että mikä se sun tyyli on. Että jos vaan läiskit maalia vaatteille ja lopputulos ei miellytäkään sua, niin se aika on mennyt hukkaan! Esimerkiksi mun juttu on pääkallot!

Trashionin edellytys ja keskeinen perusidea muotijuttujen ohella on ekologisuus. Pyy ei katsokaan hyvällä ihmisiä, jotka heittävät vaatteita roskiin.

- Kierrättäkää aina! Jos ei oo tahroja, niin kierrätykseen vaan, että selviää seuraavalle kierrokselle, Outi Pyy muistuttaa lopuksi.

Kuuntele alta koko lauantain YleX Viikonloppu-ohjelma. (Outi Pyyn Lifestyleslotti-vierailu kuuluu noin kohdassa 3.15.!)

Lähteet: YleX Viikonloppu